Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor - Son Dakika
Politika

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, "Terörle mücadele Türkiye'de etkin bir şekilde sürdürülmektedir.

13.11.2015 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, "Terörle mücadele Türkiye'de etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Bundan sonra da terör bitene kadar terörle mücadele etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir" dedi.

26. Dönem Parlamentosu'nda görev yapacak olan milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kayıt yaptırmaya Yozgat milletvekilleri ile geldi.

Kayıt işleminin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Yozgat'ta büyük bir başarı ortaya koyarak 4 milletvekilinin tamamını Yozgat halkının AK Parti'ye verdiğini belirtti.

Bozdağ, "Yozgatlı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Tabii milletimize de şükranlarımızı sunuyorum. 4 seçimdir AK Parti'yi birinci parti yaptı. 4'üncü defa AK Parti'yi tek başına iktidar yaptı. Aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bekir Bozdağ, gazetecilerin " Silvan'da 11 gündür süren sokağa çıkma yasağı var nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Terörle mücadele Türkiye'de etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Bundan sonra da terör bitene kadar terörle mücadele etkin ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Silvan'da terör örgütü mensuplarının, teröristlerin sokakları kazmaları, vatandaşın üzerine baskı kurmaları, bir takım terör eylemi yapmaları ve kanunların suç saydığı fiillerin, eylemlerin içinde bulunmaları nedeniyle operasyonlar yürütülüyor. Türkiye'nin dört bir yanında teröre karşı ciddi operasyonlar yürütülüyor. Ülkemizin her yerinde asayişi sağlamak, huzuru ve güveniliği tesis etmek, vatandaşlarımızın hür bir ortamda diledikleri gibi yaşamasını sağlamak devletin başta gelen görevidir. Can ve mal emniyetini temin etmek son derece önemli bir görevdir. Güvenlik güçlerimiz bölgedeki insanımızın can ve mal emniyetini tesis etmek, huzur ve güvenliği tesis etmek ile insanların hür bir biçimde yaşamasını sağlamak için yasaların kendine verdiği vazifeleri yerine getirmektedir."

-"Operasyonlar çarpıtılıyor..."

Bazı medya organlarının, Silvan'da yapılan operasyonları çarpıtarak verdiğini ve bazı siyasilerin de bunu çarpıtarak yansıttığını belirten Bozdağ, bu çevrelerin, terör örgütüne dönük operasyonların halka dönük bir operasyonmuş gibi yansıtma gayretleri olduğunu vurguladı.

Bozdağ,  şu değerlendirmelerde bulundu:

"HDP'li bazı yetkililer maalesef terör örgütü mensuplarına destek vermek için gayret ve çaba içindeler. O yüzden buradan onlara da çağrıda bulunuyorum. Terör örgütüne, teröristlere destek için değil yasalara uymak için gayret içinde olurlarsa seçildikleri parlamentoda daha faydalı ve yararlı iş yapmış olurlar. Ama maalesef bugüne kadar yasalara uyma, teröre son verme, şiddeti durdurma yönünde tavır koyacakları yerde, teröristlerin yanında saf tutma konusunda bir gayret içerisindeler umarım bundan sonra böyle bir gayret içerisinde olmazlar."

Bir gazetecinin,  "Manisa Valisi'nin yapılan bir operasyonda başörtülü kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin bir açıklaması tartışılıyor, nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu yanıtlayan Bozdağ,  şunları kaydetti:

"Türkiye'de herhangi bir konuda soruşturma ve kovuşturma varsa onlarla ilgili usul ve esaslar bellidir. Herkes ona uygun davranmak durumunda, yasalara uymak ve yasaları doğru uygulamak durumundadır. Yasaları doğru uygulamayan olursa onlarla ilgili yasal işlemler zaten yapılıyor. Manisa'da yaşanan hadiseyle ilgili de bildiğim kadarıyla İçişleri Bakanlığı bir inceleme başlattı. İncelemenin sonuna kadar da oradaki yetkilileri geçici olarak görevden el çektirdiğini biliyoruz. Şimdi hadise inceleniyor. İncelendikten sonra oradaki gerçek durum ortaya çıkacaktır.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement