Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor - Son Dakika
Politika

Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, hiç bir ideal ve varılmak istenen noktanın, artık 21. yüzyılda silahla elde edilemeyeceğini belirterek, "Eninde sonunda mutlak surette bir şekilde müzakereye dönülecektir" dedi.

14.11.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, hiç bir ideal ve varılmak istenen noktanın, artık 21. yüzyılda silahla elde edilemeyeceğini belirterek, "Eninde sonunda mutlak surette bir şekilde müzakereye dönülecektir" dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. Dönem Parlamentosu'nda kayıt işlemleri sürüyor. Kaydını yaptıran milletvekili sayısı 349'a ulaştı.

Kaydını yaptıran HDP'li Fırat, " Paris'teki terör saldırısıyla" ilgili soru üzerine, "Bu hadise Paris'te olmadı, bu hadise bana göre Suriye'de, Irak'ta oldu. Bir yerde bir ateş yanıyorsa bu ateş mutlaka başka yerleri, özellikle de komşularını yakacaktır" dedi.

Fırat, Türkiye'nin komşu ülkelerinin içişlerine karışmaması, Ortadoğu'daki ihtilaflarda taraf olmaktan çok, aracı olması gerektiğini söyledi. Paris'teki saldırıda hayatını kaybedenlere olan ilginin, Türkiye'de hayatını kaybeden 102 can için gösterilmediğini iddia eden Fırat, terörün her türlüsünü lanetledi.

HDP'li Fırat, "Hiç bir ideal ve varılmak istenen nokta, artık 21. yüzyılda silahla elde edilemez, ancak konuşularak, tartışılarak problemler halledilebilir. Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreç içerisinde, terörle mücadelede müşterek bir dayanışma içerisine dünya girebilir ve silahlı olan bütün mücadeleler de bir şekliyle müzakereler yoluyla veya sorunların analizi ve o analiz sonucundaki sonuçların ortadan kaldırılmasıyla halledilir" diye konuştu.

Artık 1990'lı yıllarda olunmadığını belirten Fırat, "O yıllardaki kuralları 21. yüzyılda uygulamaya kalkarsak, o yıllarda alınan ne sonuç varsa aynı sonuca varacaktır; o da bir hiçtir" dedi. HDP'li Fırat, " Silvan'da Gazze'yi hatırlatan, tankların ve ağır silahların kullanıldığı bir çatışma ortamını görüyoruz. Bunu kabullenebilmek mümkün değil. Eninde sonunda mutlak surette bir şekilde müzakereye dönülecektir ama bu arada ölen yüzlerce canın hesabını birilerinin vermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın da kayıt işlemlerinin ardından yaptığı açıklamada, Fransa'da yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurgulayan Aydın, "Kuranı Kerim'de bir ayet vardır, diyor ki 'Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüştür.' Teröre biz bu gözle bakıyoruz. Hangi ülkede olursa olsun bunu yapanlar canidir, insanlıkla alakası olmayan bir zümredir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekilleri Kayıt Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement