Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika
Politika

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, seçim hükümetinin ilk defa kurulan bir hükümet olduğunu belirterek, "Bu bakımdan iyi bir demokrasi sınavını Türkiye olarak verdik diye düşünüyorum" dedi.

09.11.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, seçim hükümetinin ilk defa kurulan bir hükümet olduğunu belirterek, "Bu bakımdan iyi bir demokrasi sınavını Türkiye olarak verdik diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti'den Ankara milletvekili seçilen Türkeş, mazbatasını almak üzere İl Seçim Kuruluna geldi. Türkeş'e mazbatasını İl Seçim Kurulu üyesi Ahmet Zeki Durmuş verdi.

Türkiye'nin önemli bir merhaleyi geride bıraktığını ifade eden Türkeş, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulamadığı ve koalisyon çalışmaları netice vermediği için Türk demokrasisinde bir ilkin denendiğini ve seçim yenilemesine gidildiğini söyledi.

Seçim yenilemesinin çok büyük bir katılım oranıyla sorunsuz ve başarılı gerçekleştiğini vurgulayan Türkeş, "Bu, seçim hükümetinin iyi çalıştığı anlamına gelir. Çünkü seçim hükümeti de ilk defa kurulmuş olan bir hükümetti. Bu bakımdan iyi bir demokrasi sınavını Türkiye olarak verdik diye düşünüyorum" dedi.

Türkeş, bir basın mensubunun, "MHP oylarında düşüş yaşandı. MHP'deki çalkantıyı nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusuna, "Bunu Saygıdeğer Bahçeli'ye sormanız gerekir. Ben AK Parti Milletvekiliyim. AK Parti'de çalışmaya devam edeceğim" yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement