Milli Anayasa Hareketi" Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Milli Anayasa Hareketi" Çalışmaları

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, "Bizler vatan savunması yapmak için bir aradayız. Türkiye'nin vatan savunmasına ihtiyacı olduğu bir süreçten geçiyoruz.

21.02.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, "Bizler vatan savunması yapmak için bir aradayız. Türkiye'nin vatan savunmasına ihtiyacı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Vatan savunmasında bütün vatanseverlerin, milli güçlerin seferber olmasını gerektiren bir süreci yaşıyoruz" dedi.

Korkmazcan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ve eski bakan Ramazan Mirzaoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimlerle birlikte Milli Anayasa Hareketi'nin İstanbul ayağının oluşturulması için düzenlenen toplantıda konuştu.

Yakın zamanda iki seçim geçirildiğini ancak siyasi iklim ve denge oluşturulamadığını savunan Korkmazcan, şöyle devam etti:

"Biz Milli Anayasa Hareketi olarak bu güvensizliğin, gelecek kaygısının arttığı ortamda bir görev yapıyoruz. Amacımız tek cümleyle ortaya konulabilir. Bizler vatan savunması yapmak için bir aradayız. Türkiye'nin vatan savunmasına ihtiyacı olduğu bir süreçten geçiyoruz. Vatan savunmasında bütün vatanseverlerin, milli güçlerin seferber olmasını gerektiren bir süreci yaşıyoruz. Türkiye'ye bugün yöneltilmekte olan milletin birliğini, vatanın bütünlüğünü hedef almış saldırıların en önemli zemini anayasa zeminidir. Karşı güçler milletimize bir taraftan silahla, propagandalarla saldırıyorlar. Ülkemizi birtakım güçlerle kuşatıyorlar ama en önemli saldırı alanlarından biri de anayasa yoluyla yapılmaktadır. Bunun adına yeni anayasacılık deniliyor. Yeni anayasa demek bu ülkeye yöneltilen saldırıların hangi boyutta olduğunu kendiliğinden gösteren bir yeni kavramdır."

Korkmazcan, yeni anayasa konusunda esas kritik kavganın "Türk" kavramı üzerinde yürüdüğünü ifade ederek, "20. yüzyılda en son yeni anayasa yapan üç ülke var: Japonya, İtalya, Almanya. Bunlar 2. Dünya Savaşı'nı kaybetmişlerdi, savaş galibi güçler onlara yeni anayasa hazırladılar. Savaş galibi güçlerin yaptığı anayasalarda dahi o milletlerin adı tartışılmadı. Onun için mücadelemiz vatan savunmasıdır. Vatan sadece hendeklerin arkasında mevzilerde savunulmuyor. Aynı zamanda Meclislerde savunulur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Anayasa Hareketi' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement