Milli Atlet Aslı Çakır, Erciyes'te Form Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Milli Atlet Aslı Çakır, Erciyes'te Form Tutuyor

Milli Atlet Aslı Çakır, Erciyes\'te Form Tutuyor

YASAĞI sona eren Aslı Çakır'ın da aralarında bulunduğu atletizm milli takım sporcuları, İslami Dayanışma Oyunları, U23 Avrupa Şampiyonası, Gençler Avrupa Şampiyonası, Dünya Üniversite oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası'na, Erciyes'te 2 bin 200 metre rakımda hazırlanıyor.

30.03.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YASAĞI sona eren Aslı Çakır'ın da aralarında bulunduğu atletizm milli takım sporcuları, İslami Dayanışma Oyunları, U23 Avrupa Şampiyonası,  Gençler Avrupa Şampiyonası, Dünya Üniversite oyunları ve Dünya Atletizm Şampiyonası'na, Erciyes'te 2 bin 200 metre rakımda hazırlanıyor. 4 yıllık cezayı tamamlayan Aslı Çakır, "Bana haksızlık yapıldı. İddia edilen dopingin ne olduğunu kimse açıklayamadı" dedi.

Olimpiyatlarda yarışan ve madalya kazanan sporcu sayısının arttırılması amacıyla hayata geçirilen Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (THOM) sporcuları Kayseri Erciyes'te hazırlanmaya başladı. Kayseri Gençlik ve Spor  Hizmetleri il Müdürlüğüne bağlı Erciyes Kayakevi'nde kamp yapan sporcular, günde çift antrenman ile hazırlıklarını sürdürüyor

İslam konferansı Örgütü'ne üye olan ülkelerin katılması ile dört yılda bir yapılan geniş kapsamlı spor organizasyonu olan 'İslami Dayanışma Oyunları' bu yıl 12-22 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak. 21 spor dalında 57 devletten 6000'e yakın sporcunun mücadele edecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan organizasyona THOM sporcuları da katılacak. Antrenör Süleyman Altınoluk, Zehra Polat Şarvan, Cemal Koşmaz antrenörlüğünde çalışan;Aslı Çakır Alptekin, Sinem Nur Erarslan, Ayşe Ecer, Büşra Nur Koku, Öznur Özkuzugüdenli, Süleyman Bekmezci, Turgay Bayram, Kaziban Demiralp, Fadime Can Eröz, Seray Şentürk sıkı bir program ile antrenmanlarını sürdürüyor.

ASLI ÇAKIR DA HAZIRLIK KAMPINDA

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) men cezasında indirime gitmesinin ardından pistlere dönen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, hazırlıklarına Kayseri'de bulunan Türkiye Hazırlık Olimpik Merkezi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Milli atlet Aslı Çakır Alptekin, "Erciyes'te yükseklik kampı yapıyoruz. Yüksek rakımdan dolayı Erciyes'i tercih ediyoruz. 2 bin 200 rakım yükseklikte yatıp, bin metrelik rakımda antrenman yapıyoruz. Bu Dünya'da nadir bulunan bir imkan bu da Erciyes'te var. Az oksijenli ortamda yatıp, oksijeni bol ortamda antrenman yapmak performansımızı olumlu yönde etkiliyor O yüzden Erciyes'te çalışmamız daha faydalı oluyor. Önümüzde sürekli yarışmalar olduğu için sürekli bir hazırlık içerisindeyiz; şu anda bir islam oyunları var ardından da Londra'da Dünya Atletizm Şampiyonası var onlara hazırlanıyoruz" dedi.

ASLI: BANA HAKSIZLIK YAPILDI

Aslı Çakır, kendisine verilen 4 yıllık cezadan yakınıp, şunları söyledi:

"Uluslararası Atletizm Federasyonunca Normalde ömür boyu cezanın verilmesi gerekiyordu. Bu dört yıla düştü, tekrar pistlere dönmem sağlandı. Hani eğer ben suçlu olsam ömür boyu cezam kesilirdi. Kimse kimseyi affetmez. Affetmesin de zaten; ama eşit davranılmayan olaylar oluyor, herkese aynı şekilde davranılmıyor. Bazı sporcular sponsorları veya ülkeleri belli bir ücret karşılığında sporcularını koruyabiliyor. Bu tür olaylara maruz kalınıyor. Müslüman birinin derece alması zorlarına gitti. Yarışmalarda bizim kan numuneleri normalde 32 saatte açıklanır. Bizim yarış bitiyor 5 ay sonra bana böyle bir şey geliyor. Hani bu insanın kafasından ister istemez soru işareti koyuyor. Ondan sonra devlet ödülleri yatırdıktan sonra yetkililer arıyor şu kadar para verirseniz bunun üstü kapatılır gibi muhabbetler edilmeye başlanıyor. İşte bize yardımcı olmanız lazım maddi konuda bunun gibi şeyler konuşuluyor. Biz Atletizmi saf temiz bir spor sanırdık, çıkarsınız sahada koşarsınız herkesin gözü önünde olay bitti sanırsın; ama öyle değil. Arkada farklı olayların döndüğünü  öğrenmiş olduk. Beni de bu işin içerisine almaya çalıştılar diyelim o yüzden böyle şeyle başımıza geldi. Çok şükür hepsi bitti geride kaldı."

ÇAKIR: BENİM HİÇ BİR NUMUNEMDE YASAKLI MADDE YOK

Milli atlet Çakır sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi herkes dopingli diye bir muhabbetler dönüyor, ama benim hiçbir numunemde yasaklı madde yok. Herkes Aslı dediği zaman a doping var onda diye konuşuyorlar. Doping maddesi yok ki biliyorlarsa söylesinler bana ben ne kullanmışım. Şu maddeyi kullanmış diye kimse diyemiyor. Onlar sadece iddia ediyor, bizce sen şunu kullanmış olabilirsin, bir yasaklı yöntem kullanmış olabilirsin bunu kanıtla diyorlar. Ben yine gösteriyorum bütün kan değerlerimi, kullandığımız vitaminleri her şeyi veriyorum, geçmişe yönelik her şeyi anlatıyorum. Onlarda kanıtlayamıyor ben de kanıtlayamıyorum. Çünkü ben elimdeki her şeyi kullanıyorum, gösteriyorum şu yasaklı madde var diyemiyorlar o yüzden zaten tekrar pistlere döndüm. Bana hani senin vücudunda şöyle bir yasaklı madde var deseler zaten gitti öbür boyu; ki öyle bir şey yok o yüzden. Sıkıntılı süreç bitti artık önümüze bakıyoruz."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Atlet Aslı Çakır, Erciyes'te Form Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir ayrıca, Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğini ve Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement