Milli Atlet Ömer, Adilcevaz'ın Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

Milli Atlet Ömer, Adilcevaz'ın Gururu Oldu

Milli Atlet Ömer, Adilcevaz\'ın Gururu Oldu

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nden 18 yaşındaki milli atlet Ömer Oti, Macaristan'da düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

03.05.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nden 18 yaşındaki milli atlet Ömer Oti, Macaristan'da düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Genç sporcu, Adilcevaz'ın gururu oldu.

Ailesi Adilcevaz'da oturan, kendisi ise Erzurum Adnan Menderes Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan Ömer Oti, 23 Nisan'nda Macaristan'da yapılan erkekler yarışında, en yakın rakibi Cezayirli Derbal Mohammed Said'in 22 saniye önünde 15.10'luk dereceyle dünya şampiyonu oldu. Aynı okula giden arkadaşı Fırat Özkorkmaz ise aynı yarışta üçüncülüğü aldı. Ailesinin ve Adilcevaz'ın gurururu olan Oti, büyük bir mutluluk yaşadığını belirtirken, aldığı başarısını sürdüreceğini söyledi.

Ülkesini en iyi şekilde temsil etmek için daha çok çalışacağını da anlatan Oti, "2014 yılında İsrail'de düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Yarışması'nda da birincilik elde etmiştim. Hedefim öncelikle Olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çekip milli marşımızı okutmaktır. Bu yıl düzenlenecek olan olimpiyatlara katılabilmek için yoğun bir şekilde çalışıyorum. İnşallah olimpiyat barajını aşarak ülkemi olimpiyatlarda en güzel şekilde temsil edeceğim. Başarılarımla her zaman övünç duyan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğüne, Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara'ya, her zaman yanımda olan, desteğini ve güvenini benden esirgemeyen antrenörüm Fatih Tunçtan'a, Fenerbahçe Spor Kulübü Atletizm Şubesi yöneticilerine, Adilcevaz Belediyesi ve Adilcevaz Kaymakamlığı'na, aileme ve ilçe halkına teşekkür ediyorum" dedi.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Atlet Ömer, Adilcevaz'ın Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement