Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması - Son Dakika
Güncel

Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması

Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması

İzmit Belediyesi ve Türkiye Romanlar Konfederasyonu işbirliğinde, Türkiye'deki roman derneklerinin katılımıyla 27 Kasım Pazar günü, Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması gerçekleştirilecek.

24.11.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi ve Türkiye Romanlar Konfederasyonu işbirliğinde, Türkiye'deki roman derneklerinin katılımıyla 27 Kasım Pazar günü, Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması gerçekleştirilecek.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, İzmit'teki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milli birlik ve kardeşlik buluşmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Organizasyonun Türkiye'deki Roman dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacağını ifade eden Çokyaşar, milli birlik ve kardeşliğin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Çokyaşar, 15 Temmuz gecesi yaşananları unutmadıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Devletin ve milletin üzerine çökmek isteyenlere net bir mesaj verildi. Romanlar olarak bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, milli birliğimizin kendi şahsi çıkarlarımızdan daha önemli olduğunu örnek projelerle anlatıyoruz. Atatürk Spor Salonu'ndaki organizasyona ciddi katılım olacak. Belediyemizle derneklerimizle güzel bir organizasyon hazırladık."

"Milli birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor"

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da Türkiye'den 50 derneğin buluşmaya katılmasını hedeflediklerini aktardı.

Türkiye'nin milli birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini kaybetmediğini anlatan Doğan, "Milli birlik ve beraberliğimizi her türlü koşulda korumamız gerekiyor. Farklılıklardan doğan özellikleri bir ayrışma değil tam tersi kaynaşma, güç oluşturma çalışmalarını yapmak durumundayız. Roman kardeşlerimizle güzel etkinlikler yapıyoruz. İzmit'teki bu buluşma tüm Türkiye için bir mesajdır." dedi.

Doğan ayrıca Ağrı'nın Diyadin Belediyesine danışman olarak görevlendirildiğine, belirli aralıklarla bölgeye giderek danışmanlık görevini sürdüreceğine işaret ederek oradaki vatandaşların daha güzel hizmetler alması için şehircilik çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Doğan, Çokyaşar ve roman derneği üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement