Milli Boksör Adem Kılıçcı 2016 Olimpiyat Vizesini Aldı - Son Dakika
Güncel

Milli Boksör Adem Kılıçcı 2016 Olimpiyat Vizesini Aldı

8 boksörün ringe çıktığı final maçlarında, Türkiye'yi Fenerbahçeli sporcu Adem Kılıçcı temsil etti.

24.01.2015 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) 10 farklı siklette dünyanın farklı ülkeleriyle birlikte ülkemizde de ilk kez düzenlenen ve dünyanın en iyi boksörlerinin olimpiyat vizesi almak için yarıştığı APB Middleweight Boxing Night turnuvasının son ayağı Caferağa Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Rus boksör Chebotarev'le karşılaşan Kılıçcı, rakibini 3-0 gibi ezici bir skorla yenerek altın kemerin sahibi oldu. Adem Kılıçcı böylece 2016 Rio Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış oldu.

Adem Kılıçcı 2016 Rio Olimpiyatlarında…

APB Middleweight Boxing Night turnuvasında 4'te 4 yaparak şampiyon olan Adem Kılıçcı, son maçında Rus rakibi Chebotarev'le 2. kez karşı karşıya geldi. Rövanş niteliği taşıyan maçta heyecanlı anlar yaşandı. İlk maçında da Chebotarev'i ezici bir üstünlükle kazanan Kılıçcı, bu maçında da 3-0 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu ve Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na doğrudan gitmeye hak kazandı.

"2016 Olimpiyat oyunlarında ülkemi temsil edeceğim için çok gururluyum"

2004 Dünya Boks Şampiyonası'nda gümüş ve 2007'deki organizasyonda da bronz madalya kazanan Adem Kılıçcı, APB Middleweight Boxing Night turnuvasının da şampiyonu olarak 2016 Rio Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek.

2016 Olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil edeceği için çok gururlu olduğunu belirten AdemKılıçcı,"Bu müsabakalar için çok çalıştım, çalışmamın hakkını alarak şampiyon oldum ve 2016 Olimpiyatlarında ülkemi ve kulübümü temsil edecek olmamın gururu içerisindeyim. Antrenörlerime, kulübüm Fenerbahçe'ye ve beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Olimpiyatlardan madalyayla dönmek için elimden geleni yapacağım". dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milli Boksör Adem Kılıçcı 2016 Olimpiyat Vizesini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement