Milli Cimnastikçiler Çin'de Çifte Zafer Hedefliyor - Son Dakika
Yerel

Milli Cimnastikçiler Çin'de Çifte Zafer Hedefliyor

Milli Cimnastikçiler Çin\'de Çifte Zafer Hedefliyor

Büyük Erkekler Artistik Cimnastik Milli Takımı, Çin'de düzenlenecek dünya şampiyonasında bireysel müsabakalarda madalya almak, takım halinde olimpiyat elemelerine katılma hakkı kazanmak istiyor Milli Takım Antrenörü Türkdoğan: "Şu anki kadromuz Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi takımı. Takım, bireysel olarak çok fazla başarısı olan ve madalya kovalayan sporculardan oluşuyor.

29.09.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - Çin'in Nanning kentinde 3-12 Ekim arasında düzenlenecek Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'na hazırlanan Büyük Erkekler Artistik Cimnastik Milli Takımı, bireysel müsabakalardaki madalya hedefinin yanında, takım olarak da olimpiyat elemelerine katılma hakkı elde etmeyi amaçlıyor.

Milli Takım Antrenörü Şenol Türkdoğan, AA muhabirine, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, hava ve salon şartlarının Nanning kentine benzerliği nedeniyle son kamp yeri için Mersin'i seçtiklerini söyledi.

Şampiyonanın kendileri için önem taşıdığını vurgulayan Türkdoğan, yarışmaya hak kazanan 6 milli sporcuyla her alette altın madalya için yarışacaklarını kaydetti.

Mevcut kadronun, güçlü isimlerden oluştuğuna dikkati çeken Türkdoğan, "Şu anki kadromuz Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi takımı. Takım, bireysel olarak çok fazla başarısı olan ve madalya kovalayan sporculardan oluşuyor. Bu şampiyonada da her sporcumuzdan madalya bekliyoruz. Bunun için de uzun zamandır kamp yapıyoruz" diye konuştu.

Olimpiyatlar için ön eleme aşaması

Türkdoğan, şampiyonanın aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyatları seçmelerinin ilk ayağını teşkil ettiğini aktararak, takım halinde ilk 24'e kalmaları durumunda olimpiyat elemelerine katılma şansı yakalayacaklarını bildirdi.

Sporcuların bireysel müsabakalarda alacakları en iyi dört puanın toplamının takım puanını oluşturacağını anlatan Türkdoğan, şöyle devam etti:

"Takım halinde başarıyı yakalarsak bireysel olarak en fazla 3 sporcuyla olimpiyat seçmelerine katılabileceğiz. Bunun için sporcularımızla yaklaşık 2 aydır kamptayız. İlk kampımızı 3 hafta İzmir'de yaptık. Daha sonra Bolu'da 1 ay kamp yaptık. Bu esnada 2 uluslararası yarışma geçirdik. İkisinde de güzel başarılar elde ettik. Birinciliklerimiz ve madalyalarımız oldu. Mersin'deki son kampımızı da tamamladık. İnşallah burası bize uğurlu gelecek."

Sporculardan Ümit Şamiloğlu da belirledikleri çifte hedefe ulaşmak için 2 aydır sıkı şekilde çalıştıklarını söyledi.

Olimpiyat elemelerine kalmayı çok istediklerini belirten Şamiloğlu, bireysel müsabakalarda da altın madalya hedeflediğini sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Cimnastikçiler Çin'de Çifte Zafer Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement