Milli Curlingciler Erzurum'da Yetişiyor - Son Dakika
Spor

Milli Curlingciler Erzurum'da Yetişiyor

Erzurumlu gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ve şehirlerinde bulunan ülkenin tek curling sahası sayesinde kısa sürede milli sporcu olabiliyor.

27.02.2015 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurumlu gençler, kentte bulunan ülkenin tek curling sahası sayesinde kısa sürede milli sporcu olmayı başarıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de henüz 3 yıllık bir geçmişe sahip olan curling sporu, Erzurumlu gençlerin umudu oluyor.

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen ve dünyanın en iyi 5 curling salonu arasında bulunan Erzurum Curling Arena, Türkiye'de ilk ve tek curling spor sahası olarak hizmet veriyor.

Bakanlığın çalışmaları sayesinde eğitimlerini ücretsiz olarak tamamlayan ve kısa sürede milli takımda şans bulan sporcular, 3 yıldır mücadele ettikleri B Kategorisi'nden, A Kategorisi'ne çıkmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen milli sporcu Semiha Konuksever, Erzurum Curling Arena'nın evinin hemen yanında olduğunu ve curling sporunu da burada tanıdığını kaydetti.

Curling sporuna ilgi duymaya başladığını ve bakanlığın verdiği ücretsiz eğitimlere katıldığını aktaran Konuksever, "Hem ülkemi temsil ettim hem de diğer 3 kardeşimi bu sporla tanıştırdım. Hepimizin de amacı bu spor içerisinde yaşamımızı sürdürmek. Ailemin desteği de bu noktada oldukça önem taşıyordu" ifadelerini kullandı.

Bir diğer milli sporcu Adem Özdemir de curling sayesinde milli bir sporcu olma fırsatı yakaladığını belirtti.

Milli sporcu olmanın birçok avantajı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Özdemir, "İstediğim her an tesisi kullanabiliyorum, kendimi geliştirebilmem için bu gerçekten büyük bir avantaj. Bu noktada Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür ederim" değerlendirmesinde bulundu.

Ablalarının tavsiyesiyle curlinge başladığını belirten Berivan Polat ise kendini geliştirerek olimpiyat şampiyonu olmak istediğini bildirdi.

Türkiye, curling sporunda 54 ülke arasında erkeklerde 29, kadınlarda ise 22'nci sırada yer alırken, Türkiye Curling 1. Ligi'nde de 10 erkek ve 10 kadın kulübü mücadele ediyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Milli Curlingciler Erzurum'da Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement