Milli dağcı Özbay anısına kaya tırmanışı - - Son Dakika
Güncel

Milli dağcı Özbay anısına kaya tırmanışı -

Datça'da zıpkınla balık avlamak için denize açılan ve sığ su bayılmasına bağlı hayatını kaybeden 33 yaşındaki milli dağcı Emrah Özbay'ın anısına Uzundere ilçesinde, dünyaca ünlü Türk dağcıları kaya tırmanışı yaptı.

12.09.2014 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça'da zıpkınla balık avlamak için denize açılan ve sığ su bayılmasına bağlı hayatını kaybeden 33 yaşındaki milli dağcı Emrah Özbay'ın anısına Uzundere ilçesinde, dünyaca ünlü Türk dağcıları kaya tırmanışı yaptı.

Özbay'ın anısına, Uzundere'de yaptırılan çeşmenin açılışının ardından milli dağcılar Tunç Fındık, Doğan Palut, Süleyman Kazım Vardal, Zorbey Aktuyun ve Ozan Cemal Palut, Özbay'ın ölmeden bir hafta önce Kuzeydoğu'nun Dikey Dünyası Projesi'nin kapsamında belirlediği rotalarda tırmanış gerçekleştirdi.

Tırmanışın ardından Fındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özbay'ın hayatını kaybetmeden önce Uzundere'de kaya ve buz tırmanışının dünyaya tanıtımı için önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Yıllırdar Özbay ile tırmanış gerçekleştirdiklerini belirten Fındık, şöyle devam etti:

"ATAK Arama ve Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Çetin Bayram tarafından hazırlanan 'Kuzeydoğu'nun Dikey Dünyası' adlı proje kapsamında burada kaya tırmanışı için rotalar belirlemişti. Bu rotaları da Özbay arkadaşımız ile diğer dağcılar yapmıştı. Özbay'ı unutmak mümkün değil. Onunla çok anımız var ve birçok tırmanışı birlikte yaptık. Aramızdan ayrılmasının acısını, üzüntüsünü üzerimizden atamadık. O yeri doldurulması zor bir arkadaşımız ve çok iyi bir dağcıydı. Şimdi burada Özbay'ın açtığı kaya tırmanış rotalarında tırmanarak onun adını ölümsüzleştirmek istedik. Ayrıca Uzundere Belediyesi'nin katkılarıyla burada onun anısına bir çeşme yaptırıldı. Onun bu dağlarda ve Uzundere'de bıraktığı izleri biz her zaman yaşatmaya çalışacağız."

Özbay'ın belirlediği rotalardan birisine tırmanan Palut ise yaklaşık 25 metre yüksekliğindeki kayanın tepesinden, "Emrah seni unutmayacağız kardeşim. Burada tırmanan bütün dağcılar seni hissederek tırmanacak" şeklinde seslendi.

Palut, Özbay'ın Türk dağcılığına önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, "Uzundere'de Çetin Bayram arkadaşımız sayesinde bir araya geldik. Burada buz ve kaya tırmanışı yaptık. Günlerce haftalarca, bu dağlarda aynı havayı teneffüs ettik. Bugün Emrah aramızdan ayrılmasaydı yine burada birlikte tırmanacaktık ama olmadı. Biz onun belirlediği rotalarda onun dokunduğu kayalıklara tırmanıyoruz" diye konuştu.

Tırmanışı takip eden Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ise Özbay'ın ismini taşıyan çeşmenin çevre düzenlemesinin de yaptırılacağını ve alının yeşillendirileceğini ifade etti.

Çeşmenin bulunduğu alanda bisiklet parkurları olduğunu hatırlatan Özsoy, "Spora, dağcılığa, yüzmeye gönül vermiş Emrah kardeşimizin bizdeki hatıraları her zaman yaşayacak. Yaptırdığımız çeşmenin çevre düzenlemesi bitince burada Emrah Özbay adına farklı etkinliklerde düzenlenecek" dedi.

Milli dağcı Emrah Özbay (33), 28 Ağustos 2014'te tatil için geldiği Muğla'nın Datça ilçesinde zıpkınla balık avlamak için girdiği denizde sığ su bayılmasına bağlı hayatını kaybetmişti.

- Tırmanıştan detay

- Fındık'ın açıklaması

Milli dağcı Özbay anısına kaya tırmanışı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli dağcı Özbay anısına kaya tırmanışı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement