Milli Dağcı Özbay'ın Denizde Cesedi Bulundu - Son Dakika
Yerel

Milli Dağcı Özbay'ın Denizde Cesedi Bulundu

Milli Dağcı Özbay\'ın Denizde Cesedi Bulundu

Tatil için geldiği Datça'da arkadaşlarıyla zıpkınla balık avlamak için dalış yapan Hulusi Emrah Özbay, hayatını kaybetti.

29.08.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça'da zıpkınla balık avlamak için denize açılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 33 yaşındaki milli dağcı Hulusi Emrah Özbay'ın cesedi bulundu.

İzmir'de Yüksek Teknoloji Enstitüsünün dağcılık kulübünde çalışan Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu Özbay, tatil için geldiği Datça'da dün kendisi gibi dağcılık sporuyla ilgilenen arkadaşları Olivier Nicolet ve Övgün Yıldırım ile zıpkınla balık avlamak için Kızlanaltı mevkisine gitti.

Üç arkadaş, Gölmar ile Perili Köşk mevkileri arasında kalan sahilde dalış yaptı. Sudan çıkan Nicolet ve Yıldırım, bir süre Özbay'ı bekledi. Özbay'ın sudan çıkmaması üzerine Nicolet ve Yıldırım, durumu jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi.

Bölgeye gelen Datça Sahil Güvenlik ekipleri yüzeyden, Marmaris'ten gelen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar ise deniz altında arama çalışması başlattı. Yaklaşık 12 saat süren aramaların ardından Özbay'ın cesedi, Yolluca Adası'nın burun kısmında, kaya parçasının altında, 7 metre derinlikte bulundu.

Özbay'ın cesedi, Sahil Güvenlik botuyla Datça Limanı'na getirildi. Daha sonra cenaze aracına konulan Özbay'ın cesedi, otopsi için Datça Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Emrah Özbay'ın sığ su bayılmasına bağlı hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Dağcı Özbay'ın Denizde Cesedi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement