Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem'in Kabulü - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem'in Kabulü

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem\'in Kabulü

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Afganistan'da FETÖ'nün elinde bulunan okulların Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi konusunda gerekli girişimlerin yapıldığını bildirdi.

05.12.2016 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Afganistan'da FETÖ'nün elinde bulunan okulların Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi konusunda gerekli girişimlerin yapıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamaya göre Erdem, Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Gudratullah Zaki başkanlığındaki heyeti, MEB Tevfik İleri salonunda kabul etti.

Erdem, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Afganistan ile 100 yıla yakın dostluk ve kardeşlik ilişkileri olduğunu belirterek, Türkiye'nin TİKA eliyle Afganistan'da yaklaşık 100 okul yaptırdığına dikkati çekti.

Bu okullarda yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Erdem, "Afganistan ile kültür ve eğitim alanlarında yapılacak iş birliği sayesinde, dostluk ve kardeşlik münasebetimiz çok daha iyi seviyelere gelecektir. Özellikle Afganistan'da FETÖ'nün elinde bulunan okulların Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi konusunda gerekli girişimler yapıldı." ifadesini kullandı.

Erdem, bu görüşmeyle Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu ile gerekli mutabakata varıldığını kaydetti.

Afganistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Zaki de Afganistan'ın Türkiye ile dostluk ve kardeşlik ilişkisinin Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar dayandığına dikkati çekerek, 15 Temmuz sürecini yakından takip ettiklerini ve her zaman Türkiye'nin yanında yer aldıklarını vurguladı.

Türkiye'nin Afganistan'da kültür ve eğitim alanlarında çok büyük çalışmalar yaptığına işaret eden Zaki, yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye'nin TİKA vasıtasıyla yaptırdığı okulların, Türkiye'nin isteği doğrultusunda Türkiye Maarif Vakfına devredileceğini kaydetti.

Görüşmede, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi de bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem'in Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement