Milli Eğitim Bakanı Avcı - - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Avcı -

Milli Eğitim Bakanı Avcı -

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "30 Mart'ta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulduğu ve Türkiye'nin 2023 hedeflerinin milletçe sahiplenildiğinin işareti verilecek.

21.03.2014 02:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "30 Mart'ta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulduğu ve Türkiye'nin 2023 hedeflerinin milletçe sahiplenildiğinin işareti verilecek. Onun için hepimiz gece gündüz, kapı kapı dolaşarak, bu seçimin ne anlama geldiğini komşularımıza, çocuklarımıza, eşlerimize, akrabalarımıza anlatacağız ve inşallah 31 Mart günü sadece Seyitgazi, sadece Eskişehir, sadece Türkiye sevinmeyecek, bütün bir Türk dünyası, bütün bir İslam coğrafyası buradan gelen güzel haberle sevinecek" dedi.

Avcı, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki AK Parti üyesi vatandaşlarla, bir otelde düzenlenen toplantıyla bir araya geldi. Avcı, burada yaptığı konuşmada, bu seçimlerin herhangi bir mahalli seçim olmadığını, sadece belediye başkanlarının, meclis üyelerinin seçilmeyeceğini söyledi.

Seçim gününün Türkiye'nin tarihi bir dönemecinin dönüldüğü bir gün olacağını ifade eden Avcı, partililere şöyle seslendi:

"30 Mart'ta, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulduğu ve Türkiye'nin 2023 hedeflerinin milletçe sahiplenildiğinin işareti verilecek. Onun için hepimiz gece gündüz, kapı kapı dolaşarak, bu seçimin ne anlama geldiğini komşularımıza, çocuklarımıza, eşlerimize, akrabalarımıza anlatacağız ve inşallah 31 Mart günü sadece Seyitgazi, sadece Eskişehir, sadece Türkiye sevinmeyecek, bütün bir Türk dünyası, bütün bir İslam coğrafyası buradan gelen güzel haberle sevinecek. Bu şuurla çalışıyoruz, bu şuurla çalışmaya devam edeceğiz. Seçimlere çok az kaldı bu önümüzdeki günleri olabildiğince bereketlendirerek, bunun ne anlama geldiğini, başımıza ne tür çoraplar örülmek istendiğini ve bunu bozmak için elimizdeki en güçlü silah olan oyumuzu nasıl kullanmamız gerektiğini herkese anlatacağız. Var mıyız? Hasan kardeşim, Nevzat Bey kardeşim inşallah belediye başkanı olacak. Biz sadece onlar belediye başkanı olsun diye değil, Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenlere gereken dersi vermek için oyumuzu kullanacağız."

Eskişehir'e yapılan hizmetlere dikkati çeken Avcı, kentin son 11 yılda 10 milyar liralık yatırım desteği aldığını ve AK Parti döneminde pek çok ilki yaşadığını aktardı.

Yaptıklarını çok fazla tanıtamadıklarına değinen Avcı, Turgut Özal döneminde yaşadığı bir anısını paylaşarak, Özal'ın, "Türkiye'de okullarda bilgisayar destekli eğitime geçeceğiz ve 1 milyon bilgisayar alacağız" sözünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Özal'ın rahmetli olmasıyla bilgisayar eğitim projesi uzun yıllar rafa kaldırıldı. Bilgisayar destekli eğitim projemiz 15 yıl ertelendi. Ta ki AK Parti iktidarına kadar, şimdi bütün dünyada büyük bir ilgiyle, dikkatle takip edilen dünyanın en büyük eğitim teknolojisi projesini, FATİH Projesi'ni yürütüyoruz. Özal, '1 milyon bilgisayar alacağız' hayalini kurmuştu ama paramız o hayale yetmiyordu. Ama sadece para meselesi değil, Özal'ın rahmete kavuşmasından sonra iktidara gelen koalisyon hükümetlerinin zihniyeti, hayalleri de buna yetmiyordu. Onun için rafa kaldırdılar. FATİH Projesi kapsamında 15 gün önce 100 bin bilgisayar dağıttık. Bu ay sonuna kadar 675 bine tamamlıyoruz. 3 yıl içinde de ihale süreci devam ediyor, 10 milyon 600 bin bilgisayar... 1 milyon bilgisayarı gerçekleşemeyecek bir rüya gibi gören bir Türkiye'den, bugün 10 milyon 600 bin bilgisayarlı bir Türkiye'ye.. Bundan sonra da her yıl 2,5 milyon yıllık üretimlerle bilgisayar eğitimi Türkiye'nin bütün okullarına yaygınlaştırılıyor. Üstelik bunları yurt dışından raftan ürünler almıyoruz. İhaleye katılan firmalara yerli üretim şartı koşuyoruz. Türkiye sadece okullarında bilgisayar kullanmakla kalmayacak, çocukları bilgisayarlaştırmakla kalmayacak, hem donanımda, yani makine üretiminde hem de yazılımda yani içerik üretiminde, Türkiye dünyanın önde gelen ülkelerinden bir haline gelecek."

Bunun yanı sıra yapılan dersliklerin sayısı, tüneller, duble yollar, Alpu'ya yapılacak Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi, Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi çalışmaları hakkında bilgi veren Avcı, "Siz bunları biliyorsunuz ama geçmişle mukayeseli olarak bunların ne anlama geldiğini gençlere anlatmamız gerekiyor. Gençlerimiz AK Parti öncesini hatırlamıyor. Eski Türkiye'nin ne olduğunu hatırlamıyorlar. Hep böyleydi zannediyorlar. Yaptıklarımızın özellikle gençler tarafından bilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Partililerden, bu seçimin eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında sınır çizgisi olacağını çevrelerindeki özellikle gençler başta olmak üzere herkese anlatmalarını isteyen Avcı, şöyle devam etti:

"Bu seçimde herhangi bir duygusal sebeple kullanacakları bir yanlış oy, Türkiye'nin bu dönemecine sekte vurur. Bu istikrarın, bu güvenin ve bu gelişmenin kıymetini bilmemiz gerekiyor. İnsanlar içinde yaşarken bu tür genellikle nimetlerin çok fazla farkında olmazlar. İstikrar tam böyle bir şeydir. Bozulduğu zaman ne kadar kıymetli olduğu anlaşılır. Onun için 31 Mart günü Türkiye tekrar istikrara uyanmalıdır, güvene uyanmalıdır, ümide uyanmalıdır, geleceğine olan itimada uyanmalıdır. Bunu da biz yapacağız, başkasından beklemeyeceğiz. Vereceğimiz her bir oyla yeni Türkiye'de bir tuğla da biz koymuş olacağız."

Toplantıya AK Parti Eskişehir Milletvetvekilleri Salih Koca, Ülker Can, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Nevzat Önder, Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Hasan Kalın ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Avcı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement