Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"(Hüseyin Çelik'in eğitime ara verilmesiyle ilgili sözleri) Bizim önceliğimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir.

12.01.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'in hava koşulları nedeniyle 30 ildeki okullarda eğitime ara verilmesine dair sözlerine ilişkin, "Bizim önceliğimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir" dedi.

Eskişehir Polisevi'nde Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti ile bir araya gelen Avcı, daha sonra Valiliğe geçti.

Avcı, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, Çelik'in geçen hafta bazı illerde okulların tatil edilmesiyle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklama hakkındaki görüşlerini sorması üzerine şöyle konuştu:

"10 günden beri Türkiye'de genel mevsim normalleri üzerinde pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Sayın Hüseyin Çelik'in bu konudaki uyarısına teşekkür ediyorum ama Milli Eğitim Bakanlığı, kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır. Burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren, tüm parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize, bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum. Bizim önceliğimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir. Her şey ondan sonra gelir. Valilerimiz de kaymakamlarımız da il milli eğitim müdürlerimiz de ilçe milli eğitim müdürlerimiz de bu konuda fevkalade isabetli değerlendirmeler, kararlar aldılar ve uyguladılar. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum."

Ulaşım, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin aksamaması için gayret gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü, elektrik idareleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin yetkililerine de teşekkür eden Avcı, 19'uncu Milli Eğitim Şurasının temel kararları ve gündem maddelerinden birinin "okul güvenliği" olduğunu hatırlattı.

Okul güvenliğinin, öğrenci, öğretmen ve çalışan güvenliği anlamına geldiğini vurgulayan Avcı, "Dolayısıyla bu konularda bütün eğitim yöneticilerimizin bu basiretli çalışmalarını sürdürmelerini bekliyorum" ifadesini kullandı.

Türk Dünyası Vakfı

Avcı, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyetiyle gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin de Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının yasa gereği görevini tamamladığını belirtti.

Hizmetlerin bitmediğini ve devam eden projeler bulunduğunu dile getiren Avcı, "Tüm bu projeleri tamamlamak ve üzerine yenilerini ilave etmek için Türk Dünyası Vakfı kuruldu. Mütevelli Heyeti toplantısında yürürlükte olan projelerle ilgili son durumu gözden geçirdik. Hem ajansın kuruluşu yasaldır hem de ajansın yarım bıraktığı ya da yarım bırakmadan tamamlamak istediği projeleri sürdürmek üzere kurulmuş olan vakıfta ilgili mevzuata uygun olarak kurulmuştur" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement