Milli Eğitim Bakanı Avcı İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı İstanbul'da

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ürdün'ün başkenti Amman'da mahsur kalan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 7 saatlik rötarın ardından İstanbul'a geldi.

20.02.2015 13:04  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ürdün'ün başkenti Amman'da mahsur kalan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 7 saatlik rötarın ardından Türk Hava Yolları'nın TK0815 sefer sayılı uçağıyla saat 12.30'da İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'ndan gazetecilere açıklama yapan Avcı, Amman'da mevsim normallerinin dışında kar yağışı olduğunu anlattı.

Hem şehir içinde hem şehir dışında özellikle havaalanında ciddi kar yağışı ve buzlanma olduğunu belirten Avcı, pist kapalı olduğu için uçağın uzun süre beklemek zorunda kaldığını kaydetti.

Avcı, "Gerek Ürdünlü yetkililerin çabaları gerek THY'nin organizasyon kabiliyeti... Neticede uçtuk, geldik. Bu vesileyle Ürdünlü yetkililere teşekkür ediyorum. Bizim uçak için bir pisti temizlediler. O sayede uçuş yapıldı. THY personeline de teşekkür ediyorum. Hem kaptanlarımıza hem de görevli arkadaşlarımıza. 5,5 saat az bir süre değil. Normal yolcu psikolojisini zorlayan bir süre. Çok güzel idare ettiler" diye konuştu.

Bakan Avcı, uçak içinde 5,5 saat beklediğini belirterek, otele geçme ihtimalini değerlendirmediklerini söyledi.

İstanbul'da bazı ilçelerde okulların tatil edilmesi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul'da okullarda eğitime ara verilmesinin kaymakamlıkların kararına bırakılmasını da şöyle değerlendirdi:

"Bu arada Amman'a gidince oradaki okulları da tatil ettik. Espri olsun diye söylüyorum. Ama orada da tatil. Valilik, kaymakamlıklara kendi bölgelerindeki duruma bakarak karar vermeleri konusunda talimat verdi. Kaymakamlarımız değerlendiriyorlar. Ana arterler açık olunca vatandaşlar da her yerde durumun aynı olduğunu zannediyor. Çocukların okullara ulaşmasında ara sokaklar da çok önemli. Sadece yağış da önemli değil. Bazen yağış olur ama ulaşım aksamaz, bazen de yağış olmaz, zemin buz tutar. Onu valilerimiz en güzel şekilde ilçe milli eğitim müdürlerimizle değerlendiriyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement