Milli Eğitim Bakanı Avcı İzmir'de - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Bakanı Avcı İzmir'de

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez" dedi.

25.03.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez" dedi.

Programı kapsamında İzmir Valiliğini ziyaret eden Bakan Avcı, anı defterini imzaladı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Avcı, KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili soruya "Bekleyelim, sonuçlarını görelim, ciddi bir çalışma var orada" yanıtını verdi.

"Kazakistan ve Libya'daki Milli Eğitim Bakanlığına ait okullar kapatıldı, dünyanın bir çok yerinde Türk okulları var, bunlarla ilgili 'kapatın, biz açalım' şeklinde bir yaklaşım vardı, nasıl açacaksınız?" sorusu üzerine Bakan Avcı, şunları söyledi:

"Kazakistan'daki okul değil, Türkçe eğitim merkeziydi. Orada görev yapan öğretmenlerimizle ilgili bir vize sorunu vardı. Bu vize sorunu çözüldü, dolayısıyla öğretmenlerimiz görevlerine dönecekler. Libya'daki şartları da hepiniz biliyorsunuz, güvenlik koşullarını biliyorsunuz. Libya'da şu anda merkezi hükümet kontrolü konusunda sıkıntılar var. Asayiş sorunları ortadan kalktığı zaman... Kaldı ki orada görev yapan okular, daha çok oradaki Türk çalışanların çocuklarının eğitim gördüğü kurumlardı. Onların büyük bir kısmı da Türkiye'ye geldiği için zaten öğrenci sorunu var ama ayrıca güvenlik sorunu da var. Dolayısıyla Libya istikrarına kavuştukça oradaki okullarımız da başka yerlerdeki okullarımız da faaliyetlerini devam ettirecekler."

Bakan Avcı, "MEB'de VIP torpille atama yapıldığı" yönündeki soruyla ilgili de şunları kaydetti:

"Hemen listelerini getirin. Milli Eğitim Bakanlığında atamaların hangi kriterle nasıl yapıldığını herkes görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, benim dönemimde en azından 100 binin üzerinde öğretmen ataması yaptı, bir tanesiyle ilgili bile bir şaibe söz konusu edilemez. Ama bazı basın yayın kuruluşları özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik çok sistematik bir dezenformasyon kampanyası yürütüyorlar. En küçük aksaklığı, Gümüşhane'nin bir köyündeki ilkokulun penceresini kırk oluşunun fotoğrafını alıp 'Türkiye'de eğitim göçtü' diye bir haber yapıyorlar. Bunu ne kadar kasıtlı yaptıklarını, niye yaptıklarını, hangi tekere hangi çomağın sokulmasından ötürü rahatsız olduklarını biz de biliyoruz siz de biliyorsunuz."

Bir başka gazetecinin, "İzmir'de bazı okullarda laboratuvarların mescide çevrildiği" yönünde iddiaların olduğunu belirten sorusuna da yanıt veren Avcı, "O olmaz, okul yöneticilerimiz, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz okulların fiziki mekanlarının optimum kullanımı konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar ama bu tür sansasyonel şeylerle bazı düzenlemeler eleştirilebiliyor. Yoksa laboratuvar kapatılıp mescit yapılması uygun da olmaz ama zaten eğitimcilerimiz öyle şeyler yapmazlar, yapmamalıdır ve yapmıyorlar" dedi.

-"Mesleki eğitim 28 Şubat sürecinde ciddi bir darbe almıştı"

Bakan Avcı, İzmir'de bugün iki önemli okul açılışına katıldığına değinerek, şunları ifade etti:

"Birinci açılış İzmir için çok önemli. Otistik çocukların eğitimi için çok güzel bir eğitim kurumunun açılışını yaptık. Hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum.

İkinci okulda mesleki eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak vurgulanması gereken bir konu. Mesleki eğitim 28 şubat sürecinde ciddi bir darbe almıştı. 'İmam hatip okullarının orta kısımlarını kapatacağız, liselerden mezun olanları üniversiteye kat sayılarla alacağız' diye tüm meslek okulları ciddi manada budanmıştı. Rağbet düşmüştü. Özellikle iki yıldan beri tüm ders yılı, ikinci dönem açılışlarını meslek liselerinde yapıyorum. Mesleki eğitim konusunda duyarlılığı artırmak istiyoruz. Buralarda gerçekten birinci sınıf eğitim veriliyor."

"Okullarda nöbet tutan öğretmenlere ek ücret ödenmesi konusunda öğretmenlerin talepleri hakkında çalışma olup olmadığına" ilişkin soru üzerine, bu konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'yla ortak çalışma yürüttüklerini vurgulayan Avcı, "Bütçe imkanları, ne zaman, nerede, nasıl başlayabileceğimiz konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Teknik konularını hallettikten sonra siyasi karar konusunda hükümetin önüne gelecek" dedi. Bakan Avcı, öğretmenlerin bu konuyla ilgili taleplerine duyarlı olduğunu daha önce de dile getirdiğini hatırlattı.

Avcı, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün elektrik borcu nedeniyle Kemalpaşa'daki bazı okullarda elektrik kesintileri yaşandığı" sorusuna karşılık da "Böyle bir problemden haberim yoktu ama çözeriz, Milli Eğitim'in kimseye borcu kalmaz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Bakanı Avcı İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement