Milli Eğitim Bakanı Avcı, Namibyalı Mevkidaşı Namwandi'yi Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Namibyalı Mevkidaşı Namwandi'yi Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Namibya Eğitim Bakanı David Namwandi’yi kabul etti.

14.10.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Namibya Eğitim Bakanı David Namwandi'yi kabul etti.

Bakanlık, merkez  binadaki kabulde iki ülke arasında "Eğitim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

İmza töreni öncesi Bakan Avcı, ziyaretin Namibya'dan Türkiye'ye bu düzeyde gerçekleşen ilk resmi ziyaret olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar Namibya ile ilişkileri sağlam bir zemine oturtacak bir anlaşma yapılmasına imkan olmadığına dikkati çeken Avcı, "İmzalayacağımız mutabakat zaptı, ilişkilerimizin eğitim boyutunu zenginleştirecek. Bu mutabakat zaptına özel önem veriyoruz. İnşallah hükumetimizin 3 yıldır, ivme kazandırdığı Afrika açılımında önemli bir kilometre taşı olacak. Namibya, Afrika'daki dost ülkelerimizden biri olarak eğitimde bundan sonraki işbirliğimizde çok önemli rol oynayacak" dedi.

Konuk Bakan Namwandi de Bakan Avcı'ya misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha önce Türkiye'ye geldiğinde, o zamanki sohbet konularının yapılacak anlaşmaya dair olduğunu ifade eden Namwandi, "Şu anda bugünün gelmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. İmzalanacak anlaşma çok tarihi. Öncelikle Namibya ve Türkiye arasında ilk anlaşma olması bağlamında bir tarihi belge olacak" diye konuştu.

Küreselleşmenin önemine işaret eden Bakan Namwandi, uluslararası platformda işbirliği yapılmadığı sürece bir ülkenin "küresel köyde" başarılı olmasının mümkün olmadığına dikkati çekti.

İki bakan daha sonra mutabakat zaptını imzaladı. Ardından Avcı, Namwandi'ye çini tabak hediye etti. Konuk bakan ise Avcı'ya, çay ve su kupası verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı, Namibyalı Mevkidaşı Namwandi'yi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement