Milli Eğitim Bakanı Avcı Unesco Genel Konferansı'nda - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı Unesco Genel Konferansı'nda

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sudan'la eğitim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

06.11.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sudan'la eğitim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO) 38. Genel Konferansı için Paris'te bulunan Avcı, Sudan Eğitim Bakanı Souad Abdalrazia ile görüştü.

Sudanlı Bakan Abdalrazia, seçimlerde AK Parti'nin kazandığı başarıdan ötürü Avcı'yı tebrik etti. Abdalrazia,  "Türkiye için iyi bir gelecek diliyorum. Bölgede güçlü bir konumda bulunan Türkiye'yi destekliyoruz" diye konuştu

Sudan'da yaklaşık 22 bin okulda 7 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran Abdalrazia, eğitimin kalitesinin yükselmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bakan Avcı ise "Türkiye ve Sudan gibi dost ülkeler için iyi bir gelecek temenni ediyorum. Sudan'la iyi ilişkilerimiz var fakat bu ilişkileri geliştirmeliyiz" dedi.

Türkiye'de yalnızca 36 Sudan'lı öğrencinin eğitim gördüğüne dikkati çeken Avcı, bu rakamın az olduğunu ve Sudan'dan daha çok öğrenci gelmesi gerektiğini belirtti.

Sudanlı yetkililerle teknik işbirliği yapıldığını hatırlatan Avcı, teknik eğitim konusunda destek olmak için bölgeye Türk öğretmenlerin gönderildiğini, bundan sonra daha fazla öğretmenin ülkeye gönderilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Bakan Avcı daha sonra Pakistan Eğitim Bakanı Muhammed Baligh Rahman'la da bir görüşme gerçekleştirerek görüş alışverişinde bulundu.

Avcı'ya temaslarında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ve Türkiye'nin UNESCO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve öteki ilgililer eşlik ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı Unesco Genel Konferansı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement