Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bilecik'te - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bilecik'te

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bilecik\'te

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik gezisi kapsamında Pazaryeri ilçesine geçerek, ablası Şükriye Bayrakçı'nın yanı sıra çeşitli ziyaretlerde bulundu.

07.08.2014 21:04  Güncelleme: 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik gezisi kapsamında Pazaryeri ilçesine de geçerek, ablası Şükriye Bayrakçı'nın sanı sıra çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlara hitap etti.

Bakan Avcı, Pazaryeri'nde, Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Karşılama sırasında, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı adına, üzerinde "Memleketimize hoş geldiniz sayın Bakanım" yazılı çiçek taktim edildi. Karşılama merasiminin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Pazaryeri'nde oturan ablası Şükriye Bayrakçı'yı evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Ziyaretin ardından Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri için Bakan Avcı'nın yaptıkları ve ön ayak olduğu projeleri söyleyerek kendisine teşekkür etti. Bakan Avcı, 1953 senesinde kurulan Pazaryeri Belediyesi'nin bu yıldan itibaren gelen devlet büyüklerinin ve önemli şahsiyetlerin birkaç cümle yazıp imzaladığı "Anı defterine" birkaç cümle yazıp imzaladı. Konuşmaların ardından Başkan Yalçın, Bakan Avcı'nın çok sevdiği yemek olan Dızmana ve pancar pekmezi ile el yapımı kaymak ikram etti.

Yenilen ikramların ardından Pazaryeri Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi. Burada açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bakan Nabi Avcı'yı ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise, Bakan Nabi Avcı'ya, Pazaryeri baba ocağına şereflendirdiği ve onurlandırdığı için teşkilatı ve ilçe halkı adına teşekkür ederek, "Bu zamana kadar Pazaryeri halkı bize destek noktasında her zaman için yakışanı yapmıştır. Bu defa çok daha fazlasını yapacaktır. Bu desteklerin karşısında inşallah bizler de sizlere karşı, çok değerli genel başkanımıza karşı burada rekor bir oyla inşallah yüzde 70'leri Pazaryeri'nde yakalayacağımıza inanıyorum. Şimdiden Pazaryeri halkına teşkilatıma verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Ak Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz ise konuşmasının bir bölümünde, yeni bir döneme girdiklerini belirterek, bu dönemi taçlandırmak için son noktasına geldiklerini ve Türk tarihinin de böyle bir şey olmadığı, ülkenin Pazar günün Devlet Başkanı seçeceğinin dile getirdi. Poyraz, "Hiç olmamış olan bir şey, hepimiz tarih okuduk tarihin hiçbir döneminde bu millete bu fırsatı tanımadılar. ya dolaylı olarak birileri seçti veya bizim adımıza doğrudan doğruya başkaları seçti. İlk defa yine sizin yaptığınız Anayasa değişikliğiyle 10 Ağustos'ta bu millet tabiri caizse Cumhurbaşkanını seçecek. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Biz milletimize güveniyoruz. Nasıl bir medeniyetten geldiğimizin farkındayız. ve yeni Türkiyeyi inşa etme adına yeniden büyük medeniyetimizi inşa etme adına milletimizle bir ve beraber olacağız" dedi.

Konuşmanın ardından hemşirelerine seslenen Bakan Avcı, Cumhurbaşkanlığı seçimi için önlerinde 3 gün olduğunu ve bu 3 gün içinde ellerinden ne geliyorsa yapmaları gerektiğini komşularına, akrabalarına, dostlarına bu tarihi görevi hatırlatacaklarını belirten Avcı, "10 Ağustosta sandık başına gideceğiz. Sadece biz gitmekle kalmayacağız eşimizi dostumuzu da da sandığa gitme konusunda ikna edeceğiz. Hiç kimse yoruldum demesin, evet teşkilatımız maşallah güzel çalışıyor. Ama hepimizden çok çalışan biri var. En önde koşan adam herkesten çok çalışıyor herkesten çok yoruluyor. Onun için hiç birimizin yoruldum deme hakkı yok. Pazaryeri, Bilecik ortalamasının üzerinde, teşekkür ederim ama yetmez. Pazaryeri Türkiye ortalamasının da üzerine çıkaralım" dedi.

"BİZDE BABA OCAĞINDAKİ HİZMETLERE BİR TUTAM TUZUMUZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE"

Baba ocağı Bilecik Pazaryeri'ndeki hizmetlerde bir tutam tuzları olduysa çok mutlu olduğunu dile getiren Avcı, "İnşallah devamı da gelir. Bundan sonra Pazaryeri çok daha iyisine layık. Pazaryeri çok ihmal edildi. Uzun yıllar Ankara'daki hükümetle pek uyumlu çalışamayan yönetimler olduğu için gerekli hizmetleri alamadı. Ama biz telafi etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yine el ele verip inşallah o eksikliklerinde kısa zamanda telafi ederiz. Bu yeni kültür merkezinin de hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah en kısa zamanda eksiklerinde tamamlayıp pek çok hayırlı hizmetleri nikahları gönül rahatlığıyla yapabilir hale geleceğiz. Eğitimde iyi durumdayız, Bilecik olarak iyi durumdayız, Pazaryeri olarak iyi durumdayız. Okul öncesinde biraz daha mesafe almamız lazım" diye konuştu.

"YETERLİ İMKANI OLMAYAN ÇOCUKLARA BURS VERECEĞİZ"

Bakan Avcı, bugünkü Resmi Gazetede yayınlanan yayınlanan ve önümüzdeki yıldan itibaren yürürlüğe girecek olan kanun hakkında da bilgi verdi. Yeterli imkanı olmayan çocuklara, özel okullarda olmak isteyen yeterli desteği alamamış ana sınıfı dahil İlkokul, ortaokul, lise dahil yeterli imkanları olmayan 250 bin öğrenciye burs vereceklerinin belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Zaten biliyorsunuz ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde kitaplar ders yılı başında artık eskisi gibi gazete bayilerinde kitap aramıyoruz. Çocuklar okula geldiğinde kitaplar sıralarının üzerinde kitaplarını buluyorlar. İnşallah Fatih Projesiyle de çocuklarımızı çağın her türlü imkanlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz. Ulaşımda problemlerimiz büyük ölçüde çözüldü. Artık Gülümbe rampasında terlemiyoruz. Rahat rahat İstanbul'a Eskişehir'e rahat rahat gidiyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Bilecik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement