Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi güçlü, müreffeh, zengin olarak bizden sonra gelenlere teslim edeceğiz.

25.06.2016 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi güçlü, müreffeh, zengin olarak bizden sonra gelenlere teslim edeceğiz." dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Sivas'a gelen Yılmaz'ı, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve diğer protokol üyeleri Valiliğin önünde karşıladı.

Karşılamanın ardından Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği'ne atanan Davut Gül'ü ziyaret eden Yılmaz, Valilik şeref defterini imzaladı ve Gül'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

Bakan Yılmaz daha sonra kentteki bir otelde Sivas Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için verilen iftara katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Bir kardeşim dedi ki, Ramazan ayında şehit olur mu?' Tabii olmaz. Şehit hiçbir zaman olmaz. Ramazanda değil ramazandan önce de olmaz. İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi? 1921'de. Ne diyor, 'Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı'. Bu şehitler bugünün olayı değil. İstiklal Marşı'nın yazıldığı günlerde de binlerce şehidimiz vardı, ondan söylüyor." diye konuştu.

Bu toprakların altında binlerce kefensiz yatan şehidin olduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İstiklal Marşımız, bu toprakların üzerinde yürürken onları unutma diyor. Ama yine ondan sonra diyor ki, 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!' İşte bizim vatanımızın diğer yerlerden farkı, toprağı sıkarsan şehitler fışkıracak. Denebilir ki, 'O savaştı, bu terör' Bilin ki terör çağdaş dünyada yedi düvelin Müslüman ülkelere yöneltmiş olduğu bir savaş çeşididir. Terörü kim ister? Terör savaştan da zordur. Çünkü savaşta düşmanın belli. Nereden ateş geldiği belli. Ama terör ondan da kötü."

"Türkiye her bakımdan daha güçlü"

Bakan Yılmaz, şehidin aziz hatırasını yaşatmanın yolunun onlardan alınan ve uğruna can verdikleri, bayrak, ezan, vatanı eskisinden daha güçlü kılmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Allah'a hamdolsun inanarak söylüyoruz. Türkiye her bakımdan daha güçlüdür. Güçlü de niye bu şehitler geliyor? Karşında tek bir tane yok, yedi düvel var. Yedi düvelin yanında onların maşaları var. Bu ülkede 80 milyon yeri geldiğinde ben de şehit olabilirim diyorsak işte bu vatanda yaşamayı hak ediyoruz.

Allah'a hamdolsun bu millet 80 milyonuyla birlik ve beraberlik içerisinde. Bilin ki peygamberlikten sonra en kutlu meslek şehadet şerbeti içmektir, şehit olmaktır. Herkes yaşamak ister, cenneti gördüğünde bir daha gelmek istemez. Ama tek bir kimse istisna derler. Onlar da şehit olanlardır."

Şehitlerin cenneti kazandığına inandıklarını belirten Yılmaz, onların da annelerine, babalarına, yakınlarına, sevdiklerine şefaat edeceklerini söyledi.

Yılmaz, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Biz Sivaslılar aziz Türk milleti olarak İslam'ın sancağını yükseltmiş, mazlum milletlerin onurunu, itibarını korumuş bir millet olarak inşallah yüz akıyla Rabbimin huzurunda, Peygamber Efendimiz'in sancağı altında toplanırız. Bir ve beraber olursak işte o zaman bu vatan için akıtılan kanlar, bu vatan için verilen canlar boşa gitmedi. Bunu sağlamanın yolu da daha çok çalışmak. İnşallah hep beraber şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi, güçlü, müreffeh, zengin olarak bizden sonra gelenlere teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement