Milli Eğitim'de 'Adam Kayırma' İddiaları - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim'de 'Adam Kayırma' İddiaları

Milli Eğitim\'de \'Adam Kayırma\' İddiaları

Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi basın açıklaması düzenleyerek milli eğitimde hukuk tanımazlığın ve kişilere özel muamelelerin yapıldığını iddia etti.

25.09.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Sen Şanlıurfa Şube üyeleri, dernek binasında bir araya gelerek üzerinde 'Maaşlar enflasyona yenildi', 'Dün yandaş olanlar bugün müdür oldular' yazılı afişlerle Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne kadar yürüdü. Burada üyeler adına basın açıklamasını okuyan sendika şube başkanı Hikmet Karakuş, "Bugün, milli eğitimde ayrımcılık kokan uygulamalara, yılların emeğiyle elde edilmiş makamların yandaşlara, torpillilere, sırtı kalın olanlara peşkeş çekilmesine "dur" denildiği gündür" dedi.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmediğini açıklamasında belirterek sözlerini sürdüren Karakuş, "Bugün Öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözünün arkasında durmayanların, çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür.

24 Eylül tarihinde yani bugün tüm Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bırakıyoruz. Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor.

Bugün yandaş yönetici atamalarına hayır demek için, sendikamızın nöbet ücretleri ile ilgili 6 saat ek ders talebinin yerine getirilmesi için, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için, ilk defa alamadığımız enflasyon farkı için, üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için, 4/C'lilerin kadroya alınması için, taşeronlaşmaya karşı durmak için, akademik zam sözünün yerine getirilmesi için alanlardayız!" diye konuştu.

'OKUL MÜDÜRLERİ İDAM EDİLDİ'

Karakuş açıklamasında sırf siyasi iktidarın istekleri doğrultusunda başarılı okul müdürlerinin görevlerine son verildiğini söyledi. Karakuş sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Şu anda 8 bin okul müdürü adeta idam edilmiştir. Okul müdürlerini idam edenler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Valiliklere idari soruşturmalar açılması için dilekçeler verdik. Hatta bu tetikçilerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da soruşturma başlatıyor. Bakalım bu soruşturmalardan ne sonuç çıkacak? Soruşturmalar amacına hizmet edecek mi, yoksa okul müdürlerini idam edenler herhangi bir ceza almadan yollarına devam edecek mi? Şayet soruşturmalarda şaibeler tespit edersek, soruşturmayı yapanların da yakasına yapışacağız!"

MİLLİ EĞİTİMDE KADROLAŞMA

Milli eğitimde yaşanan kadrolaşmadan şube müdürlerinin de nasibini aldığını sözlerine ekleyen Karakuş, "Mülakatla şube müdürü yapılan iktidara bağımlı kişiler, kariyer, emek, alın teri, liyakat göz ardı edilmiştir. Konu, yargıya taşınmış ve başarı sıralamasının tek başına sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulması hukuka aykırı bulunarak, söz konusu yönetmeliğin yürütmesi durdurulmuştur" dedi.

Karakuş, "MEB'in bu ötekileştiren anlayışını kökünden reddediyoruz. MEB kimilerine ana baba şefkatiyle yaklaşırken, onları sıcak kolları arasında semirtirken; kendisinden olmayanları ayrık otu olarak görerek, onlara zulüm etmesi; okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto eden sendikalar için "Bu sıfat ile okullarda bulunuyorlarsa demek ki bakanlığımız arkadaşlarımızı sistemden ayıklayarak doğru bir şey yapmış" diyebilen yöneticilerin MEB'de iş başında olması eğitim tarihimiz için bir utançtır. Bu lafları eden zat, MEB'in amacını ne de güzel ortaya koymuştur! Aslında bu bir suçun itirafıdır. MEB kadrolaşma suçu işlemektedir. Bunu Anayasa Mahkemesi'nin görmesi, değerlendirmesi ve bu yandaşlığa müsamaha göstermemesi gerekmektedir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Milli Eğitim'de 'Adam Kayırma' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement