Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışmaları ile Göz Dolduruyor - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışmaları ile Göz Dolduruyor

Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışmaları ile Göz Dolduruyor

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorunda olduklarını söyledi.

07.03.2014 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorunda olduklarını söyledi.

Müdür Yaşar, Niğde'de Milli Eğitimde son 5 yılda 96 milyon harcanarak derslik ve yurtlar yapıldığını söyledi.

Müdür Yaşar, 'Öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek, eğitimdeki kaliteyi artırmak için teknolojik ve fiziki alt yapıyı en güzel şekilde oluşturmak zorundayız. Bu amaçla ilimizde son beş yılda 96 milyon lira harcanarak 44 okulda 664 derslik yapılmış ve 188 okulumuz onarımdan geçirilmiş ve 950 öğrencilik yurt binası yapılarak 5 yıl önce derslik başına düşen öğrenci sayısı 25 iken bu gün bu sayı 21'e düşürülmüştür. Ayriyeten bugün itibariyle 369 okulumuzun 320'si kaloriferli hale getirilmiştir.

2013 yılında, yani geçen yıl sayın milletvekillerimiz ve sayın valimizin destekleriyle 34 milyon 952 bin lira harcanarak 18 okulda 280 derslik, 1 kapalı spor salonu, 44 okulumuzun büyük onarımı ve kaloriferi yapılmıştır' dedi.

Koyunlu yolunda bulunan Öğretmen, Fen, Güzel Sanatlar ve Teknik liselerinin kampüs haline getirildiğini söyleyen Yaşar, 'bu okullarımızı kampüs haline getirdik ve kampüs müdürü olarak Anadolu Öğretmen Lisemizin müdürü Murat Ceylan Beyi görevlendirdik.

Bu okullarımızdan 75. Yıl Mehmet Göker Kız Teknik ve Meslek Lisemizde derslikler ve pansiyon aynı binada bulunmaktadır. Bu okulumuza hem derslik kazandırmak, hem de pansiyondaki öğrencilerimize rahat bir ortam oluşturmak için Güzel Sanatlar Lisemizde bir çalışma yaptık. Bu okulumuzda bulunan 144 kişilik kız pansiyonumuzda 180 öğrencimiz kalmakta iken yine 144 kişilik erkek yurdumuzda da 49 öğrencimiz kalıyordu. Biz Sayın Valimizin talimatlarıyla erkek yurdumuzda kalan 49 öğrencimizin 20 tanesini Fen Lisesi pansiyonuna, 29 tanesini de Anadolu Öğretmen Lisesi pansiyonuna alarak 144 erkek yurdunu tamamen öğrencilerimizi mağdur etmeden boşaltarak kız yurdunda kontenjan fazlası olarak kalan kız öğrencilerimizi de alarak 100 kız öğrencimizin kalacağı bir ortam oluşturduk.

Yine Anadolu Öğretmen Lisemizin lojmanlarının statik dayanım çalışmasını yaptırarak 18 dairelik lojmanı da pansiyon haline getirerek 128 kız öğrencimizin barınması sağlanacaktır.

Bu vesile ile de 75. Yıl Mehmet Göker Kız Teknik ve Meslek Lisemizdeki pansiyon öğrencilerimiz bu pansiyonlara taşınarak bu okulumuza yeni derslikler kazandırılacak ve öğrencilerimiz rahat bir ortamda Eğitim-Öğretimlerini sürdüreceklerdir. Yine bu kampüsteki okullarımızın bahçelerinde peyzaj çalışması yapılarak bahçeler yeşillendirilecek ve gezinti alanları oluşturulacaktır.

Bu okullarımızdaki kalan öğrencilerimizin ulaşımlarının kolaylaştırılması için İl Trafik Komisyonu ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Sayın Valimizin katkılarıyla müdürlüğümüze tahsis edilen 32 dönümlük arazi üzerine yapacağımız Kız Kampüs alanıdır.

Bu alanda 2014-2015 öğretim yılında valiliğimiz tarafından yaptırılacak 300 kişilik kız yurdu. 32 derslikli Kız Meslek Lisesi ve 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesidir.

Bu üç binamızın bir birlerine geçişleri kapalı olarak gerçekleştirilecek ve öğrencilerimiz pansiyondan okullarına okullarından da pansiyonlarına isterlerse bu alanlardan geçebileceklerdir.

Bu kampüste belki ülkemizde ilk olacak ve örnek olacak, öğrencilerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için binaların alt bölümünde Kapalı Spor Salonu, Türk Hamamı, Sauna, havuz, fitnes salonu bulunacaktır.

Ayrıca bahçeye açık basketbol ve voleybol sahası da yapılacaktır.

Bu güzel projedeki düşünce ve katkılarından dolayı sayın valimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Ödenek konusundaki yardımlarından dolayı Sayın vekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi Beylere çok teşekkür ediyorum' diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışmaları ile Göz Dolduruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement