Milli Güreşçi Vefat Etti - Son Dakika
Spor

Milli Güreşçi Vefat Etti

Olimpiyat ve Akdeniz Oyunları şampiyonu milli güreşçi İsmet Atlı (83), vefat etti.

06.04.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güreşte altın madalya!

Milli takım formasıyla bir çok kez şampiyonluk kazanan Atlı, rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir tedavi gördüğü Kozan Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Atlı'nın cenazesi, Kozan ilçesindeki Hoşkadem Camisi'nde cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Işıklı köyü Toklular Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Atlı, 1931'de Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Çukurören köyünde doğdu. Küçük yaşta güreşe ilgi duyan Atlı, 1951'de milli takıma seçildi. Aynı yıl İskenderiye'deki Akdeniz Oyunları'nda ilk kez giydiği ay-yıldızlı mayoyla serbest stilde 79 kiloda şampiyon oldu. 1952'de İzmir'de askere alındı. Askerdeyken Finlandiya ve Japonya'daki turnuvalara gönderildi. 1953'te Helsinki'de düzenlenen olimpiyatlarda grekoromen stilde 87 kiloda beşinci, Napoli'de grekoromen stilde 79 kiloda dünya dördüncüsü, 1954'te Tokyo'da serbest stilde 79 kiloda dünya ikincisi oldu. Bölge ve Türkiye şampiyonlukları da bulunan Atlı, 1960 Roma Olimpiyatları'nda serbest stilde 87 kiloda dünya şampiyonluğunu kazandı. 1951'de başladığı güreş sporunu 1964 yılında bırakan Atlı, 62 kez milli oldu.

Bazı ulusal ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Atlı'nın, "Dünya Güreşine Oyun Getiren Ustalar" ve "Yazılar, Anılar ve Şiirlerle Türk Güreşi" adlı kitapları bulunuyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Milli Güreşçi Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement