Milli Güreşçiler, 2 Altın ve 1 Bronz Madalya İçin Mindere Çıkacak - Son Dakika
Spor

Milli Güreşçiler, 2 Altın ve 1 Bronz Madalya İçin Mindere Çıkacak

Milli Güreşçiler, 2 Altın ve 1 Bronz Madalya İçin Mindere Çıkacak

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nın ilk gününde serbest stilde mindere çıkan ay-yıldızlı sporcular Selim Kozan ve Ahmet Ertürk altın madalya, Bekir Şahin ise bronz madalya için mücadele edecek.

23.06.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde serbest stilde mindere çıkan ay-yıldızlı sporcular Selim Kozan ve Ahmet Ertürk altın madalya, Bekir Şahin ise bronz madalya için mücadele edecek.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde yapılan sabah seansı maçlarında 50 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Bekir Şahin, Azerbaycanlı Shahruyar Salmanov'u 12-2'lik skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. Milli güreşçi Bekir Şahin daha sonra Polonyalı rakibi Dobrodziej'i 11-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Rus sporcu Ismail Gadzhiev'e 10-2 mağlup olan Bekir Şahin, akşam seansında bronz madalya için güreşecek.

SELİM KOZAN ALTIN MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

60 kiloda milli mayo giyen Selim Kozan, Litvanyalı rakibi Tomas Barasevicius'u 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. 60 kiloda başarılı maçlar çıkaran Selim Kozan, Moldovalı rakibi Erhan karşısında 2-0 önde iken rakibinin sakatlanması sonucunda minderden galibiyetle ayrılarak yarı finale yükseldi. Bulgar rakibi Ivanov'u 16-5'lik skorla ve teknik üstünlükle yenerek finale adını yazdıran Kozan, altın madalya için mücadele edecek.

74 kiloda çok iyi bir başlangıç yapan milli güreşçi Ahmet Ertürk, Litvanyalı rakibi Nikita Gerasimov'u 13-3'lük skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İtalyan güreşçi Caneva'yı 13-3'lük skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale yükselen Ahmet Ertürk, Gürcü rakibi Tarzan Maisuradze'yi 12-10 mağlup ederek finale adını yazdıran ikinci sporcu oldu.

96 kiloda ise İsmail Çırak, Slovak sporcu Gabriel Tysz'i 18-7'lik skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Daha sonra Belaruslu Dzianis Khramiankou'ya 11-6 mağlup olan Çırak, şampiyonaya veda etti.

Milli güreşçiler final müsabakaları saat 19.30'da Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde başlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Güreşçiler, 2 Altın ve 1 Bronz Madalya İçin Mindere Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement