Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika
Spor

Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

A Milli Grekoromen Güreş Takımı, Dünya şampiyonası hazırlıkları kapsamında Azerbaycan ve Belarus güreş takımı ile kampa girdi.

15.08.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Grekoromen Güreş Takımı, Dünya şampiyonası hazırlıkları kapsamında Azerbaycan ve Belarus güreş takımı ile kampa girdi.

Dünya şampiyonası öncesi Türkiye ve Azerbaycan teknik direktörleri kampla ilgili İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. 8-14 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası düzenlencek. Minderi titretmeye hazırlanan A Milli Güreş Takım'ı İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Mersinli Ahmet Kamp Eğitim Tesisleri'nde antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Milli güreşçiler, dünya güreşinde söz sahibi ülkeler olan Azerbaycan ve Belarus ile birlikte son hazırlıklarını yapıyor.

BAŞAR: "DÜNYA ŞAMPİYONASINA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ"

A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, ilk hazırlık kamplarını Elmadağ'da yaptıklarını belirterek, "İkinci kampımızı da Bolu yaptık. Daha sonra da İstanbul da Azerbaycan ve Belarus güreş takımlarıyla üçlü kamp yapıyoruz. Bu kamp son hazırlık kamplarımız. Dünya şampiyonasına sporcularımızı en iyi şekilde hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi Avrupa Şampiyonası'nda takım olarak 2. olduk. 5 madalya maçı yaptık ve 4 madalya kazandık. Dolayısıyla hedeflerimiz ilk 3 sıra. Amacımız şampiyon olmak. İstiklal Marşımız'ı söyletebilmek. Hedefimiz daima altın madalya almak, dolayısıyla sporcularımızı bu şekilde motive ediyoruz. Ana hedefimiz ise Rio Olimpiyatları. Dediğim gibi bu yıl Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda en iyi şekilde başarılı olmak, en üst seviyeye çıkmak" dedi

" 3 TAKIM İÇİNDE BU KAMP İYİ OLDU"

Üçlü kamp programlarının sporcuların performansını üst seviyeye çıkartığını ifade eden Başar, "Hem Azerbaycan hem Belarus hem de Türkiye için bu kamplar çok iyi oluyor. Dolayısıyla sporcularımızı bu şekilde hazırlıyoruz" diye konuştu.

ÇEBİ: "EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ"

Milli takım olarak Avrupa şampiyonasını iyi bir şekilde bitirdiklerini ve önlerinde bir Dünya şampiyonası olduğunu vurgulayan Milli Güreşçi Selçuk Çebi ise, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Burada da Azerbaycan ve Belarusla ortak bir kamp yapıyoruz. Çalışmalarımızın en yoğun olduğu dönem. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Şampiyonada futbol tabiriyle hat-trick yapmak istiyorum. Hem de başkanımız Hamza Yerlikaya grekoromende 3 kez dünya şampiyonu olmuştu. Bizde ona yaklaşmak istiyoruz. Tabi ki onun başarılarına yaklaşma gibi bir şansımız yok çünkü 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 avrupa şampiyonu ama dünya şampiyonasında en azından ona yaklaşmış oluruz."

İLDEM: "KAMP DÖNEMİMİZ GÜZEL GEÇİYOR"

Milli Güreşçi Cenk İldem ise dünya şampiyonasına 26 gün kaldığını söyleyerek, "Kamp dönemimiz güzel geçiyor. Burada Azerbaycan ve Belarus milli takımlarıyla ortak kamp yapıyoruz. Bu 3 ülke kendilerini güreşte kanıtlamış ülkeler" şeklinde konuştu.

KHEİRABADİ: "TÜRKİYE'DE ÇOK GÜZEL GÜREŞÇİLER VAR"

Kamp döneminin çok güzel olduğunu anlatan Azerbaycan Teknik Direktörü Jamshid Kheirabadi ise Türkiye ve Belarus ile burada kamp yapıyoruz. Türkiye'de çok güzel güreşçiler var ve bu kamp bize çok güzel geldi" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Güreşciler Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement