Milli Güreşçilerin Hedefi Rio Olimpiyatları'nda Altın Madalya - Son Dakika
Güncel

Milli Güreşçilerin Hedefi Rio Olimpiyatları'nda Altın Madalya

Milli Güreşçilerin Hedefi Rio Olimpiyatları\'nda Altın Madalya

Bolu Aladağ'da kampa giren Büyükler Grekoromen Güreş Milli Takımı günde çift antrenmanla 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

27.06.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Aladağ'da kampa giren Büyükler Grekoromen Güreş Milli Takımı günde çift antrenmanla 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Selçuk Çebi ve Cenk İldem, altın madalya alarak Rio'da Türk bayrağını dalgalandırmak istediklerini söyledi.

Aladağ Kamp Eğitim Tesisleri'ndeki Büyükler Grekoromen Güreş Milli Takımı Olimpiyat Oyunları hazırlık kampına katılan güreşçiler, Ramazan ayı nedeniyle akşam ve gece saatlerinde yaptıkları çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor. 2016 Rio Olimpiyatları için kota alan 130 kiloda Rıza Kayaalp, 75 kiloda Selçuk Çebi ve 98 kiloda Cenk İldem, hedeflerinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi. Milli güreşçilerden Selçuk Çebi, şunları söyledi:

"Ramazan nedeniyle akşam 18.00 ile 20.00 arası ile gece 00.00 ile 02.00 arası antrenman yapıyoruz. Bu ayın sonunda da Almanya Dortmund'da yapılacak bir turnuvamız var. Orada eksikliklerimizi ve hatalarımızı görerek bunları en son kampta kapatmak istiyoruz. Olimpiyatta da yüzümüzün akıyla mücadele etmek istiyoruz.

Bizden önce güreşte 28 altın madalya almış sporcu sayılarını nasıl artırabiliriz bunun için çalışıyoruz. Bunu başarırsak bu gurur ve onuru 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yaşatmak istiyoruz. Biz olimpiyaktlarda bunu yaşatabilecek güçteyiz."

Cenk İldem ise 2012 Londro Olimpiyatları'nda madalya alamadığına vurgu yaparak, "4 yıldır bunun kahrını çekiyorum. O yüzden Rio benim için çok önemli. Kariyerimde bir olimpiyat daha göremeyeceğim bu nedenle elimizdeki bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Rio'ya madalya almak için gidiyoruz. Geçmişte olimpiyatların lokomotifi olma özelliğimizi burada devam ettireceğiz" dedi.

Rıza Kayaalp de uluslararası arenada Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Bu kadar Avrupa ve Dünya şampiyonluğunun yanına bir de olimpiyat madalyası koymak istiyorum. Artık insanların beklentilerini düşünerek şampiyonalara katılıyoruz. Binlerce kişi sizi takip ediyor. Ben inanıyorum inşallah bol bol madalya kazanırız. Tüm branşlar olarak madalyalar kazanırız umarım. Ben bireysel olarak kendime güveniyorum.

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Güreşçilerin Hedefi Rio Olimpiyatları'nda Altın Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement