Milli İttifak İzmir Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Milli İttifak İzmir Adaylarını Tanıttı

Milli İttifak İzmir Adaylarını Tanıttı

Milli İttifak İzmir'de genel başkanların katılımıyla 1'inci bölge ve 2'nci bölge milletvekili adaylarını düzenlenen aday tanıtım toplantısında tanıttı.

02.05.2015 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli İttifak İzmir'de genel başkanların katılımıyla 1'inci bölge ve 2'nci bölge milletvekili adaylarını düzenlenen aday tanıtım toplantısında tanıttı. Toplantı da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desitici, "Millete açlık sınırının altında maaş vermek o millete yapılan zülümdür" derken, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise, Milli ittifakın iradesine dayanan devlet başa gelecek" diye konuştu.

Milli ittifak İzmir'de, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desitici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın katılımıyla 1'inci bölge ve 2'nci bölge milletvekili adaylarını İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında tanıttı. Fuar Lozan Kapısı'nda partililer tarafından mehteran takımıyla karşılanan her iki genel başkana yoğun ilgi gösterildi. Partililer, 'Muhsin bozkurt, Mücahit Erbakan', 'Milli ittifak barajları yıkacak' sloganları attı.

Aday tanıtınım toplantısında ilk konuşmayı yapan ve partilileri "Ey geçmişin yiğitleri selam sizlere, Ey geleceğin şehitleri selam sizlere" sözleriyle selamlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desitici, "Bizler hayırda ittifak ettik. Yıllardır her türlü yoklukla mücadele ettik, ama hep inandık, inancımızı hiç kaybetmedik. Biz biliyoruz ki zafer elbet inananların olacaktır. Bayrağımız adına, vatanımız adına, ihlas bilinciyle bir araya geldik. Ülkemizin bu kötü günlerinde ittifakımızın halkımız tarafından kabul göreceğini umut ediyoruz. Milli ittifakın öncülüğünde işçilerimizin canını, hakkını ve emeğini ön planda tutan bir iktidar kuracağız. Bakın bugün hala 1 Mayıs nerede kutlansın diye tartışılıyor. Sen iktidar olarak Soma'da Ermenek'te işçinin ölümüne engel olamıyorsan, işçinin hakkını emeğini vermiyorsan, 1 Mayıs'ı ister Taksim'de kutla, ister başka bir yerde. İktidarın görevi işçinin bayramını istediği yerde kutlamasına yardımcı olmaktır" dedi.

ARINÇ DOĞRU KONUŞUYOR, ANCAK UYGULAMA DA SIKINTILI

Milli ittifakın iktidara yürüdüğünü ifade eden Destici şöyle devam etti: "Bu iktidar 'yasakları kaldırılacağız' diye geldi, ülkeyi yasaklar ülkesine dönüştürdü. 'Yolsuzlukla mücadele edeceğiz' diye geldiler, yolsuzluk batağına saplandılar. 'Yoksullukla mücadele edeceğiz' dediler, vatandaşı yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum ettiler. Türkiye'de 30 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Sayın başbakan sen paralel yapıyı bırak. Milletin açlık sorununa çözüm bul çözüm sayın başbakan. Biz milletin yoksulluğuna milli ittifak olarak son vereceğiz. Biz ne söz verdiysek yaparız. Çünkü biz yapamayacağımız bir vaatte bulunmayız. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. Millete açlık sınırının altında maaş vermek o millete yapılan zülümdür zulüm. Biz bunu kabul etmiyoruz ve onların saltanatını yıkmaya geliyoruz. Baskı rejimi kuranlara sesleniyorum; kendinize itiraz edenleri tutuklayıp hapse attınız. Beni de tutuklasınlar, işte buradayız. Kimseden korkumuz yok. Kaynak nerede diye soruyorlar. Bakın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç diyor ki; 'Biz israf etmesek vergi almazdık.' Kendisi hep doğru söyler ama uygulamada hala başarısız. İşte kaynak burada, kaynak var. Bu düşüncelerle çıktığımız yolda iktidara yürüyoruz."

HERKESİN HAKKINI KORUMAK İÇİN GELİYORUZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise, Türkiye'deki yolsuzlukları gidermek için ittifak kurduklarını belirterek, "Bu toplantılar birleşmemizin besmelesi olacaktır. Biz herkesin ama herkesin hakkını savunmak için değil, hakkını korumak için geliyoruz. Bu topraklarda yaşayan her canlının hakkını korumak için geliyoruz. Hak namına yürüdüğümüz takdirde önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Tarihimiz bunun örnekleri ile doludur" dedi.

İktidarın eğitim politikasını da eleştiren Kamalak şunları söyledi; "Bugünkü milli eğitim ancak milli piyango kadar millidir. Böyle olmasaydı 10 yıl içinde 5 bakan ve bir o kadar da model değişir miydi? Çözüm ahlak ve maneviyata dayanan milletin özünü oluşturan bir eğitim sistemine geçmekle mümkündür."

HAK ADALET BUNUN NERESİNDE

İşçilerin bayramını kutlayan, ancak kutlanacak bir bayramın kalmadığını işçilerin matem havasında yaşadığını vurgulayan Kamalak, "1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bayram olarak değil, matem olarak kutlamalıyız. İşçilerin hayatını zehir eden bir zihniyete karşı biz geliyoruz. Bakın hırsızı, yalancıyı, yolsuzluk yapanı kendi arkadaşına teslim etmek adalet midir? eğer mecliste yolsuzlukla ilgili bir komisyon kurulacaksa, bu komisyon yolsuzlukla suçlanan bakanların arkadaşlarından oluşmamalıdır. Biz hak ve adalete öylesine inanıyoruz ki, meclise izinsiz ve mazeretsiz gelmeyen vekilin maaşını kesip vatandaşa vereceğiz. Bir tarafta ak saraylar, villalar ama emekliye gelince 24 TL zam. Hak adalet bunun neresinde. Herkes bilsin ki Milli ittifakın iradesine dayanan devlet başa gelecek" diye konuştu. Toplantı adayların genel başkanlarla sahnede çektirdikleri fotoğrafla sona erdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli İttifak İzmir Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement