Milli İttifak" Şanlıurfa'da Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika
Yerel

Milli İttifak" Şanlıurfa'da Seçim Bürosu Açtı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "BBP ile ittifakımız gördüğümüz kadarıyla halkımızın vicdanında büyük yankı uyandırdı.

22.04.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "BBP ile ittifakımız gördüğümüz kadarıyla halkımızın vicdanında büyük yankı uyandırdı. Her gittiğimiz yerde büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz" dedi.

"Milli ittifak"ın milletvekili adaylarını tanıtmak üzere kente gelen Kamalak ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İpekyolu Mahallesi'ndeki seçim koordinasyon merkezini açtı.

Kamalak, buradaki konuşmasında, geçmiş yıllarda partisinden siyaset yapan hiçbir kimsenin yanlış yapmadığını söyledi.

Davalarından ve inançlarından taviz vermeden yıllardır siyaset yapmaya çalıştıklarını anlatan Kamalak, Türk milletinin daha iyi bir yönetime layık olduğunu ifade etti.

Kamalak, işsizliği ve yolsuzluğu önlemek için ittifak olarak yola çıktıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"BBP ile ittifakımız gördüğümüz kadarıyla halkımızın vicdanında büyük yankı uyandırdı. Her gittiğimiz yerde büyük bir teveccühle karşılaşıyoruz. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da aynı coşkuyu ve hayacını görüyoruz. Aziz milletimiz sanki ellerini açıp duaya durmuş. Belçika ve Fransa'da da toplantılar yaptık, oralardaki coşku ve kalabalık çok güzeldi. Eskişehir'de, Konya'da ve her yerde büyük bir ilgi var."

Kamalak, inanan insanların duygularını asla suistimal etmediklerini sözlerine ekledi.

Destici de Türkiye'de birlik ve beraberlikle sorunların çözülebileceğini belirtti.

Kimsenin ülkeyi bölmesine ve çatışma ortamı yaratmasına fırsat vermeyeceklerini anlatan Destici, sorunların müzakereyle çözülebileceğini dile getirdi.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Destici, "Özellikle seçim sürecinde hiçbir siyasi partiye yönelik saldırının gerçekleşmesini istemiyoruz. Bütün saldırıları provokasyon olarak görüyor ve kınıyoruz. Sadet Partisi bizim zaten kardeş partimiz. Saadet, Milli Görüş geleneğinin partisi Fazilet, Refah ve Milli Nizam dolayısıyla bu gelenekten gelen bir parti. Milli birliği ve inançları ön plana alan bir parti. Büyük Birlik Partisi de kurulduğundan beri hem Saadet'le ilişki içinde oldu" dedi.

"Millete çare olacak yeni alternatif lazım"

Meclis'teki mevcut siyasi partilerin başarısız olduğunu ve ülkenin iyi yönetilemediğini savunan Destici, şöyle konuştu:

"Ülkemizin problemleri ortada 13 yıldır ülkeyi AK Parti yönetiyor, o partiye oy verenler de bizim kardeşimiz ama onlar da şikayetçi, onlar da alternatif arıyor. Meclis'teki partilere bakıyorsun, ana muhalefet partisi milletin ekseriyetini temsil etmiyor, milletin inançlarına ve önceliklerine önem verip, çözüm getirmiyor. MHP tabir caizse yerinde sayıyor, ağır eleştiriler yapıyor ama çözüm denildiğinde çözüme katkı yapmıyor. HDP'nin durumu ise ortada, bir terör örgütünün uzantısı, amaçları ve hedefleri belli, Türkiye'yi bölmeyi ve milleti ayrıştırmayı hedefliyorlar. Dolayısıyla millete çare olacak bir alternatif lazımdı. Bugünkü iktidar milletin taleplerini karşılayamıyor, vereceğini verdi, artık geriye saymaya başladı."

Destici, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarına ilişkin kararının ise hükümetin acizliğinden kaynaklandığını öne sürdü.

Kamalak ve Destici daha sonra tarihi Balıklıgöl yerleşkesini ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli İttifak' Şanlıurfa'da Seçim Bürosu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement