Milli Karatecilerden Kadınlara Tavsiye - Son Dakika
Spor

Milli Karatecilerden Kadınlara Tavsiye

MEHMET EMİN GÜRBÜZ / TAYYİP HOŞBAŞ - Milli karateciler Umay Tokcan ve Sinem Gül Şahin, kadınların kendilerini kapkaççılardan ve her türlü tehlikeye karşı koruyabilmek için karate öğrenmelerini tavsiye ediyor.

22.06.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET EMİN GÜRBÜZ/ TAYYİP HOŞBAŞ - Milli karateciler Umay Tokcan ve Sinem Gül Şahin, kadınların kendilerini kapkaççılardan ve her türlü tehlikeye karşı koruyabilmek için karate öğrenmelerini tavsiye ediyor.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Düzce'de düzenlenen Kulüpler Karate Şampiyonası'na Umay Tokcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ümitler, Gençler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya aldığını, bunun yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında elde ettiği birçok madalyasının olduğunu söyledi.

Umay, yaklaşık 10 yıldır karate yaptığını belirterek, "Karate gayet güzel bir spor ve dövüş sporları arasından en ideal olan spordur, herkese tavsiye ediyorum. Karate, kadınların kapkaççılara karşı kendilerini savunmaları için en iyi çözüm." diye konuştu.

"Kadınların kendilerini savunması gerekir"

Her kadının kendisini savunması gerektiğini vurgulayan Umay, "Ne olursa olsun kadınların kendilerini savunması gerektiğine inanıyorum. Bunu da karate ile sağlayabilirler. Benim başıma böyle bir olay gelse kaçmak yerine kendimi savunurum." ifadelerini kullandı.

Umay, savunma sanatı olan karatede, kendisinin zirve olarak gördüğü Büyükler Dünya Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olmak istediğini sözlerine ekledi.

Sinem Gül: "Kadınlarımız mutlaka savunmaya yönelik hareketleri öğrenmeli"

Milli karateci Sinem Gül Şahin de kapkaç olaylarına karşı, tüm kadınların bir spor salonuna giderek kendilerini savunacak kadar eğitim almasını istedi.

Karatenin, günlük hayatı düzene sokan bir spor olduğunu anlatan Sinem Gül, "Ben yaklaşık 12 yıldır karate yapıyorum ve gerçekten bu spor, insanın hayatını düzene sokan bir spordur. Başarı geliyor, başarı geldikçe de başarı istiyorsun. Çevrendeki insanlar da seni destekliyor. 'Bu Sinem' diyorlar, insanların seninle gurur duymasını sağlıyorsun, bu da çok hoş bir durum." ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımız mutlaka bir spor salonuna gidip, kendini savunmaya yönelik hareketleri öğrenmesi gerekiyor." diyen Sinem Gül, kadınların belli yaşlarda karateye başlayıp profesyonel olarak devam etmesi ve öncelikle kendilerine güvenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Karatecilerden Kadınlara Tavsiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement