Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi - - Son Dakika
Güncel

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi -

Milli kayakçı Aslı Nemutlu\'nun hayatını kaybetmesi -

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

24.02.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu ile avukatları katıldı.

Haklarında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

Nemutlu ailesinin avukatı Sinem Oskar Baş, Konaklı Kayak Merkezi'nin açık durumda olduğunu, bu nedenle Mart ayı içerisinde yeniden keşif talep ettiklerini söyledi.

Bu sırada Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve federasyonun eski genel sekreteri Muhtar Kurt'un avukatı Asım Kılıç ile hakim Haşim Kızıltaş arasında bilirkişi gerginliği yaşandı.

Söz alan Kılıç, mahkeme tarafından belirlenen bilirkişilerin akraba olmaları dolayısıyla bir üst mahkemeye reddi hakim ve bilirkişi itirazı yaptıklarını, bu nedenle daha önce belirlenen tarihteki keşif kararının uygulanmadığını belirtti.

Müvekkillerinin tarafsız bilirkişiler tarafından hazırlanacak raporla yargılanmasını istediklerini ifade eden Kılıç, "Siz gizlice bilirkişi yazdınız. Önce bilirkişi belirlenip sonra keşif tarihi verilir" dedi.

Kılıç'ın bu sözü üzerine hakim Kızıltaş, 25 yıllık meslek hayatında ikinci kez reddi hakim ile karşılaştığını kaydederek, "Bu talepte bulunanlardan biri sizsiniz. Bana bir sıkıntınız varsa söyleyin. 'Siz mahkemeye yardımcı olmak mı yoksa işi yokuşa sürmek mi istiyorsunuz?' Eğer bir itirazınız varsa gidin o itirazını ilgili yerlere yapın" karşılığını verdi.

Kızıltaş, sanık ve katılan avukatlarının görüşünü aldıktan sonra keşif tarihi vererek duruşmayı erteledi.

Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir şekilde bilirkişi önermediklerini, genelde karşı tarafın isteği doğrultusunda gerçekleştiğini anlatarak, "Kendi istekleri olmayınca devamlı itiraz ediyorlar. Bu gerilimden rahatsız oldum" dedi.

Avukat Asım Kılıç da kanuna aykırı tutum sergilendiğini ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Biz müdafi olarak buna itiraz ettik. Yapmış olduğumuz itirazda da yargılamanın uzamaması ve usul hükümlerine harfiyen uyulmasını istedik. Bir yıldan bu yana biz öğretim görevlileri araştırıyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz bilirkişinin tespiti itirazlarımızı gözardı etti. Yine yetersiz bilirkişiler atamış oldu. Bizim itirazımız bunaydı. Ama şu anda nasıl bir yargılama yapılacak onu da takdirlerinize bırakıyoruz. Çünkü usul hükümlerine hiç riayet edilmeyen bir yargılamayla karşı karşıyayız."

- Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement