Milli Maçın Ardından Gazetecilere Yapılan Saldırı - Son Dakika
Güncel

Milli Maçın Ardından Gazetecilere Yapılan Saldırı

Milli Maçın Ardından Gazetecilere Yapılan Saldırı

Basın Konseyi: "Gazetecilerin örselenmesi, dövülmesi ne yazık ki alışkanlık haline geldi.

17.11.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın Konseyi, A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçından sonra bazı güvenlik elemanları tarafından gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Konseyden Türk Telekom Arena'da oynanan milli maçtan sonra kaleci Volkan Demirel ile Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe A Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın stattan ayrılışının ardından yaşananlara ilişkin yapılan açıklamada özel güvenlik elemanlarının gazetecileri dövmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Dün gece yaşanan olayın anlatıldığı açıklamada, Demirel ve Belözoğlu'nun yanında bulunan özel güvenlik elemanlarının, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdığı bildirildi.

"Gazetecileri, kameramanları, yumruk ve tekmelerle yerlere yatırıp döven, elindeki makineleri kıran güvenlik güçlerinin, bu gücü nereden aldıklarını soruyoruz? Gazetecilerin örselenmesi, dövülmesi ne yazık ki alışkanlık haline geldi. Bu durum, demokratik ülkelere de yakışmamaktadır" değerlendirmesinin bulunduğu açıklamada, özel güvenlik görevlilerinin, haddi olmayan davranışlarda bulunmasının kabul edilemez olduğunu ifade edildi.

Açıklamada, "Görüntülerden yola çıkılarak, gazetecilere tekme, yumruk atan, görevlerini yapmalarını engelleyen özel güvenlik görevlilerinin, ivedi olarak bulunup, hesap sorulmasını bekliyoruz" denildi.

TGC: "Fenerbahçe'den gerekli yaptırımı bekliyoruz"

Konuya ilişkin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden (TGC) yapılan açıklamada ise barış ve kardeşlik dilinin hakim olması gereken spor alanlarında her gün bir başka şiddet olayına tanık olunduğunu, kamuoyunu bilgilendirme amacıyla görev yapan gazetecilere özel güvenlik elemanlarının saldırılarının her gün biraz daha arttığının gözlemlendiği kaydedildi.

Dün gece yaşanan olayı öğrenmeye çalışan gazetecilere yumrukla tekmeyle saldırıldığı, gazetecilerin fotoğraf makinelerinin parçalandığı ve haber alma haklarının engellendiği aktarılan açıklamada, futbola egemen olan nefret söyleminde ve şiddette bazı kulüp yöneticilerinin de büyük payı olduğunun düşünüldüğü belirtildi.

Sahada birbirleriyle dostça mücadele eden sporcuları gerginliğe iten bu tür demeçlerin önünün alınması gerektiği vurgulanan açıklamada, siyasetçilerin, belediye başkanlarının, kulüp başkanlarının özel korumaları ve özel güvenlikçilerinin özenle seçilmediğini anlaşıldığı, bu güvenlikçilerin çalıştıkları kişileri korumakla yükümlüyken ayrıca etrafa da terör estirmekten geri kalmadığı dile getirildi.

Açıklamada, "TGC olarak sporda şiddetin önlenmesi için yalnızca yasaların sertleştirilmesinin yetmediğini düşünüyoruz. Bu konuda ortak bir tutum belirlenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF), İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürünü göreve çağırıyoruz. Fenerbahçe Kulübü'nden de meslektaşlarımızı darbeden özel güvenlik görevlileri hakkında gerekli yaptırımı uygulamalarını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Maçın Ardından Gazetecilere Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement