Milli Paraşütçüler Thk Başkanı Atılgan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Milli Paraşütçüler Thk Başkanı Atılgan'ı Ziyaret Etti

Milli Paraşütçüler Thk Başkanı Atılgan\'ı Ziyaret Etti

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, "Bu kurum devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve cumhuriyetten hemen 15 ay sonra kurulan, bugüne kadar çok büyük görevler yerine getirmiş bir kurumdur" dedi.

04.08.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, "Bu kurum devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve cumhuriyetten hemen 15 ay sonra kurulan, bugüne kadar çok büyük görevler yerine getirmiş bir kurumdur" dedi.

Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından 8-20 Ağustos'ta Makedonya'nın Kruşevo kentinde düzenlenecek olan Avrupa Yamaç Paraşüt Şampiyonası'na katılacak olan milli yamaç paraşütçüleri, THK Başkanı Atılgan'ı makamında ziyaret etti. Şampiyonaya katılacak ekibe başarılar dileyen Atılgan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak da değerlendirmede bulundu. Olağanüstü şartlar yaşandığını vurgulayan Atılgan şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti alçakça bir kalkışmayla karşı karşıya geldi. ve o gün bu gündür gelişen olaylar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihinin en zor günlerini yaşamasına sebep olmaktadır. Siyasi yetkililerimiz, devletimizin almış olduğu bu yarayı tamir etmek için geride kalan askeri yetkililerimizin, silahlı kuvvetlerimizin derlenip toparlanması için süreci başlatmış görünüyorlar. Ayrıca dış destekli ve dışarının güdümünde olduğu kesin belli olan bu kalkışmanın failleri, bağlantıları her geçen gün değişik kesimlerde gözaltı ve tutuklamalarla devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda buna neden olanlar gerekli cezayı alacaktır. Ülkemizin bu zor durumdan en kısa zamanda kurtulmasını diliyorum. Türkiye bildiğiniz gibi dünyanın merkezi gibi, bu olaylarda gösteriyor ki Türkiye üzerinde emelleri olan bu şekilde içimizdeki hainleri harekete geçirerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çok zor şartlarda bırakmışlardır. Ama her şeye rağmen Türk milleti meydanlarına, demokrasisine sahip çıkarak, bu hainlerin emellerine ulaşmasını engellemişlerdir. Yine aynı şekilde devletimizin yöneticileri, cumhurbaşkanlığı makamımızın gösterdiği dirayetli duruş da bu kalkışmanın hedefine ulaşmasını engellemiştir."

"İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olacak neticeler alacaklardır"

Diğer taraftan hayatın devam ettiğini belirten Atılgan, Avrupa Şampiyonası'na gidecek 6 kişilik ekipte yer aldan tek kadın yamaç paraşütçüsü olan Merve Gülşah Arslan'a Türk bayrağını teslim etti. Arslan ise, Makedonya'da gerçekleşecek olan şampiyonada elinden geleni yapacağını ve ekipçe başarılı olacaklarını ifade etti.

Şampiyonaya katılacak ekipten Türk Hava Kurumu'nu ve Türk milletini hakkıyla temsil etmelerini isteyen Atılgan, şunları söyledi:

"Bu kurum devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve cumhuriyetten hemen 15 ay sonra kurulan, bugüne kadar çok büyük görevler yerine getirmiş bir kurumdur. Bundan böyle de bu görevlerini devam edeceklerdir. Bizler bu kurumun yöneticileri, bu kurumun hizmetine talip olmuş seçilmiş kimseleriz. Havacılık çok önemli bir alandır. Bu alanın sportif havacılık bölümünde yer alan yamaç paraşütçülerimiz geçen sene yapılan Türkiye Şampiyonası'nda seçilen arkadaşlarımızdır. Bu alandaki en yetkin 6 sporcumuzdur. İnanıyorum ki gittikleri yerde önemli dereceler alacaklardır. Daha önceki kendi derecelerini egale edeceklerdir. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyon olacak neticeler alacaklardır. Bilindiği gibi yine faaliyetlerimizin bir bölümü olan sportif havacılık faaliyetleri Avrupa'da yaklaşık 15 federasyon altında yürütülen bir faaliyettir ama ileri görüşlü Mustafa Kemal Atatürk, tüm bu faaliyetleri Türk Hava Kurumu altında organize ederek dünyada örneği olmayan bir kurum yapmıştır. Hem sportif havacılık altında hem de havacılığımızın gelişmesi alanında böyle bir kurumu oluşturmuştur. Bu yapının güncelliği, geçerliliği artarak devam etmektedir. Dolayısıyla bizler bu kurumun son yıllarda içine düştüğü zor şartlarda ayağa kaldırmaya çalışan yöneticiler olarak, sportif havacılık bölümünde de ihmal edilen alanlarda yeniden bir canlanma için gayret gösteriyoruz."

"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' pankartıyla yere sabitli bir veya iki balonu miting alanında teşhir edeceğiz"

Demokrasi ve Şehitler Mitingi hakkında da konuşan Atılgan, şöyle devam etti:

"Tabii Türkiye'nin her yerinden meydanlara, alanlara sahip çıkan milletimiz; Ankara'da Kızılay Meydanı'nda ve İstanbul'da Yenikapı Meydanı'nda Cumhurbaşkanımızın davetiyle milli birlik içerisinde bütün siyasi partilerin katılımıyla bir mitingle noktalayacağız. Biz o mitinglere de Türk Hava Kurumu'nun katkısı olması açısından hem kendi üyelerimize mitinge katılmalarının hem de balonla Kızılay Meydanı'nda ve Yenikapı Meydanı'nda iki balonla katılmak için ilgili yerlere müracaat ettik. Valilik makamı mitingde katılımın çok olacağından dolayı 'güvenlik açısından sorun olabilir' dedi ancak sanıyorum ki cumartesi günkü olan mitingde THK 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' pankartıyla yere sabitli bir veya iki balonu orada teşhir edeceğiz. Tabii THK siyaset üstü ve partiler üstü bir kurum ama olay bütün millete mal olmuş ve devletimizin ve milletimizin en büyük makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından organize edilen işler. Dolayısıyla milletin bir parçası olan, milletin destekleriyle ayakta duran Türk Hava Kurumu'nun bu tür şeylerde kendini göstermesini milli bir görev olarak addediğim için bunlara da katılmanın uygun olacağını düşündüm. Gönlümüz, kalbimiz, kendimiz her şeyiyle bu mitinglerdeki milli iradenin yükselişinin bütün dünya tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini de yinelemek isterim. Çünkü bu oyunun altında öyle görülüyor ki büyük güçlerin Türkiye üzerindeki planları, bölgedeki planları asli unsur gibi görünüyor."

Yarışmada Türkiye'yi temsil edecek sporcular ise şöyle:

"Umut Aktürk, Merve Gülşah Arslan, Oğuzhan Sadeer, Semih Sayır, Umut Yetişren, Gökberk Dora Göksal." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Paraşütçüler Thk Başkanı Atılgan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement