Milli Park Avcılarına Suçüstü - Son Dakika
Yerel

Milli Park Avcılarına Suçüstü

Milli Park Avcılarına Suçüstü

Dünyanın en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde kaçak avcılara yönelik operasyonlar sürüyor.

13.04.2014 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en önemli doğal mirasları arasında yer alan Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde kaçak avcılara yönelik operasyonlar sürüyor.

Kuşadası Dilek Yarımadası ve B. Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü Av koruma kontrol ekipleri tarafından dünyanın en önemli flora ve faunasını barındıran Milli Park sahasında Büyük Menderes Deltası Mevkiinde yapılan av kontrollerinde, kaçak avcılık yapan 2 kişi vurdukları 7 adet ördek ile birlikte yakalandı. Kaçak avcılara ait av tüfekleri ve silahla vurulmuş vaziyetteki Fiyu (Anas penolope), Kılkuyruk (Anas acuta), Suna (Tadorna tadorna) türü toplam 7 adet ördeğe el konuldu.

Yasa dışı avlanırken yakalanan kişilere, Özel Kanunlarla avlanmanın yasaklandığı milli parkta avlanma, koruma altındaki yaban hayvanlarının avlanması ve avcılık belgesi olmadan avlanmak nedeniyle 5 bin 144 lira idari para cezası ve yaban hayatına verdikleri zarar nedeniyle 2 bin 850 lira tazminat olmak üzere toplam 7 bin 994 lira ceza uygulandı.

Kuşadası Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal, "Milli parkımızda 22 hektar alanda 24 saat esası ile kaçak avcılara karşı mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızdan kaçak avlanma yöntemini tercih etmemelerini istiyoruz. Bu bölge yaban hayatını devam ettiren hayvanlar için olduğu kadar doğası ve denizi ile bir bütünlüğü olan milli parkımızın da doğal yaşamını sağlıyor" dedi.

Bu arada, Aydın'ın Söke ilçesi sınırları içerisinde de Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri neticesinde ses cihazı kullanarak usulsüz avlanma yaptıkları tespit edilen 2 kaçak avcı yakalandı. Yapılan açıklamada, gerekli kontrollere tabi tutulan 2 avcının üzerinde, usulsüz avlanma sonucu vurulmuş olan 12 Adet muhtelif türlerde ölü yaban ördeklerine el konuldu ve yasal işlem yapılmak üzere avcılar hakkında tutanak tanzim edildiği kaydedildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Park Avcılarına Suçüstü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement