Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Akifçe Albümü ile Anıldı - Son Dakika
Güncel

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Akifçe Albümü ile Anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Akifçe Albümü ile Anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenen 10 şiirinin yer aldığı 'Akifçe' adlı albümüyle anıldı.

25.12.2013 21:53  Güncelleme: 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında sanatçı Uğur Işılak tarafından bestelenen 10 şiirinin yer aldığı 'Akifçe' albümüyle anıldı. Işılak, Mehmet Akif'in milli mücadele döneminde kaleme aldığı vatan sevgisinin en güzel dizelerini güçlü yorumuyla seslendirdi.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında 10 şiirinin Uğur Işılak tarafından bestelendiği 'Akifçe' albümünün gala gecesi ile anıldı. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen anma programına AK Parti milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve çok sayıda kişi katıldı. Gecede 41 öğrenci, İstiklal Marşı'nın her bir satırını büyük bir coşkuyla okuyarak, milli şairi andı.

'Akifçe' albümünde toplanan "Zulmü Alkışlayamam", "Çanakkale Şehitlerine", "Rüya", "Cehennem Olsa Gelen", "Bana Sor Sevgili Kari", "Donanma, Ordu Yürürken", "Bir Zamanlar", "İstiklal Marşı (Şiir), "Bu Vatan Batmayacaktır", "İstiklal Marşı (Enstrümantal)" gibi Mehmet Akif'in 10 şiiri, sanatçı Uğur Işılak'ın güçlü sesiyle yorumlandı. Uğur Işılak tarafından seslendirilen Akif'in vatan ve millet sevgisinin en güzel dizeleri, programa katılanlardan büyük beğeni topladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mehmet Akif Ersoy'un ve felsefesinin nesilden nesle aktarılması gerektiğini belirterek, "Mehmet Akif Ersoy sadece İstiklal Marşımızın yazarı değil, Mehmet Akif sadece Çanakkale'nin şairi değil; Akif bir şair olmanın ötesinde bir mütefekkir, bir münevver, bir gönül insanıdır. Merhum Akif'i hakkıyla anmak ve anlamak, gelecek nesillere anlatmak bir minnet borcumuzdur" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI AKİF MÜZESİ BAĞCILAR'DA"

Bağcılar Belediyesi olarak ilçede Mehmet Akif'e vefa adına birçok eser ve program icra ettiklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, "2011 yılında Mehmet Akif Ersoy yılı olarak ilan edildiğinde büyük şairimizin ismini taşıyan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi'ni inşa ettik. Kültür merkezimizin yanında Mehmet Akif'in Milli Mücadele döneminde Ankara'da kaldığı Taceddin Dergahı'nı da aslına uygun mimarisiyle inşa ederek, Türkiye'nin en zengin Akif müzesini de, kütüphanesini de açtık. Taceddin Dergahı Müzesi Türkiye'deki en kapsamlı Akif Müzesi olma özelliğini taşıyor" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Başkan Çağırıcı, Uğur Işılak'a çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Akifçe Albümü ile Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement