Milli Şair Gümüşhane'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Milli Şair Gümüşhane'de Anıldı

Milli Şair Gümüşhane\'de Anıldı

Gümüşhane’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 95.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü düzenlenen törenle kutlandı.

12.03.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 95.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen tören, salon girişindeki fuaye alanında Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışıyla başladı.

Türk Telekom Fen Lisesi tarafından hazırlanan program ise salonda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını okul müdürü Mehmet Akif Odabaş gerçekleştirdi.

Her kelimesi büyük anlamlar ve yaşanmışlıklar ihtiva eden İstiklal Marşı'nı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'u anlatmaya dakikalar, kelimeler ve temsillerin kifayetsiz kalacağının altını çizen Odabaş, "Mazisi kahramanlıklarla dolu bir milletin yüreğinde atan vatan ve istiklal aşkının tercümanı olan bu destanı ve onu milletimize armağan eden, yaşadığı dönemde ve gümümüzde yeri oldukça önemli olan bir dava adamıdır Mehmet Akif Ersoy" dedi.

Okul tarih öğretmeni Fazıl Yazıcı'nın "Bir dava adamı Mehmet Akif Ersoy" konulu sunumunun ardından aynı konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan Akçara, ikinci olan Kelkit Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Gülsüm Türker ve üçüncü olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi İlknur Cora'ya ödüllerini Vali Yücel Yavuz takdim etti.

Programın son bölümünde ise "Maziden istikbale istiklal" adlı gösteri sahnelendi. Öğrenciler tarafından sahneye konulan, gerek kostümleri gerekse oyunculuklarıyla izleyenleri zaman zaman duygulandıran, zaman zaman da coşturan gösteride Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma aşamaları Türk tarihinden destansı bir şekilde anlatıldı.

Son olarak Türk devletlerinin bayrakları ve o döneme ait kostümlerle sahneye çıkan öğrencileri salonu dolduran herkes dakikalarca ayakta alkışlarken, Vali Yavuz ve protokol üyeleri programda emeği olan öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik etti.

Törene Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Şair Gümüşhane'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement