Milli Şarimiz Mehmet Akif Ersoy Urla'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Milli Şarimiz Mehmet Akif Ersoy Urla'da Anıldı

Milli Şarimiz Mehmet Akif Ersoy Urla\'da Anıldı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Urla Kaymakamlığı tarafından Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlendi.

12.03.2016 09:54  Güncelleme: 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anma törenine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Urla Garnizon Komutanı Piyade Albay Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla Birim Amirleri, Parti Temsilcileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı belgesel ile başlayan program Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mustafa Şimşek'in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

"İSTİKLAL MARŞIMIZI SEVMEK ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR"

Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Şimşek:"İstiklal Marşımız milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren en önemli değerdir. İstiklal Marşımızı sevmek ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşımızı coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır. İstiklal Marşımızı iyi anlayabilmek için Mehmet Akif'i iyi bilmek gerekir. Şahsında topladığı Milli Mücadele ruhunu yakından tanımak, o ruhu hakkıyla hissetmek gerekir. Mehmet Akif'in yazdığı dizelerde şunu görüyoruz. Bu ülkede tek bir kişi kalsa bile vatanımız için ümit ışığının sönmediğini ifade etmektedir. Dizleri ile destan yazan Mehmet Akif'i ve ona destanı yazdıran nice kahramanlarımızı rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

"ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN"

Vatan Şairimiz Mehmet Akif 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek bu ülkenin geçmişte ne zorluklar çektiği ve gelecekte ne ile karşılaşabileceğimizi, karşılaşacağımız bu zorluklarla nasıl baş edeceğimizi ortaya koyuyor diyen İzmir Valisi Mustafa Toprak: "Geçmişte yedi düvel bizim ülkemize gelmiş. Vatanımızı, bağımsızlığımızı elimizden almak üzere herkes birlik olmuş. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devletini oluşturan tüm milletimiz Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde vatanımızı ve bağımsızlığımızı kurtarmak için el birliğiyle gücünü ortaya koyarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Bugünde güven içerisinde yaşamamızın temelini atmışlardır. Mehmet Akif'i de rahmetle anıyorum. Mehmet Akif'in bu milletimizin damarlarından gelen, gönlünden, yüreğinden yanan o meşalenin güzelliklerini İstiklal Marşımızla yan yana getirerek bağımsızlığımızın kazanmamızın dizelerini oluşturmuştur. Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oratoryosu ile devam etti. Türkülerin ve Mehmet Akif Ersoy'un meşhur dizelerinin söylendiği etkinlikte öğrenciler ayakta alkışlandı.

Oratoryonun ardından ise 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İzmir Valisi Mustafa Toprak ve 24. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök takdim etti.

Etkinlik İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun konseri ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milli Şarimiz Mehmet Akif Ersoy Urla'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement