Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Tsk'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhude Çabalardır" - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Tsk'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhude Çabalardır"

- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "TSK'yı siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır" "Varsa eleştiriniz Bakan olarak ben, Başkomutan olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız var"KOCAELİ - Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'nın siyasete...

26.02.2017 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık:

" TSK'yı siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır"

"Varsa eleştiriniz Bakan olarak ben, Başkomutan olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız var"

KOCAELİ - Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK'nın siyasete çekilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı kongresine katıldı. Programda Bakan Işık'a Kocaeli Valisi Haan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak eşlik etti. Çok sayıda vakıf üyesinin de hazır bulunduğu salonda konuşan Bakan Işık, "Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır" dedi.

Son günlerde yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda başarılı sonuçlar alan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden övgü ile bahseden Bakan Işık, "Türkiyemizi bölmeye çalışan bir takım mihraklara karşı çok yoğun bir terörle mücadele sürdürüyoruz. Bakınız şu anda Allah'a hamdolsun Türkiye belki 35 yıllık terörle mücadele tarihinde PKK terör örgütüne en ağır darbeleri vuruyor. Artık kış, '1.5 metre kar var, bu karda bu kıyamette operasyon mu olur' diye bir anlayış yok. Artık 2 metre karda da kahraman silahlı kuvvetlerimiz, kahraman güvenlik güçlerimiz, korucularımız ortak operasyonlar yapıyor" dedi.

TSK'nın siyasete çekilmeye çalışıldığını ifade eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "TSK içindeki hainler temizlendikçe Allah'ın izniyle gücüne güç katmaya devam edecek. Ancak son günlerde maalesef büyük bir üzüntü ve esefle TSK'yı siyasetin içine çekmey gayretlerini görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerini siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır. Siyasetin muhatabı siyasettir. Siyasetin muhatabı TSK ve onun komuta kademesi değildir. Varsa eleştiriniz Milli Savunma Bakanı olarak ben varım. Hükumet olarak da AK Parti hükumeti var. Başkomutanı olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız var" diye konuştu.

TSK'nın içindeki hain unsurlardan temizlendikçe bazı mihrakların rahatsızlık duyduğunu da ifade eden Bakan Işık, "Türk Silahlı Kuvvetleri milli ve manevi değerlerimize sonuna kadar bağlıdır. Demokratik Türkiye'nin çok önemli bir kurumudur Türk Silahlı Kuvvetleri. Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çelerek siyasetin içine çekmeye çalışmak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Buradan bu gayret içerisinde olanlara çağrım bu işten vazgeçin. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bize söyleyin. Bu kadar büyük başarılara ardı ardına imza aran Türk Silahlı Kuvvetleri'ne haksız ve mesnetsiz eleştiriler yönetmek iyi niyetle izah edilebilecek durum kesinlikle olamaz. Bu coğrafyada çocuklarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak istiyorsak Türk Silahlı Kuvvetlerimizi hem çok güçlü tutmak durumundayız insan kaynağını hem de onu çok güçlü mühimmatlarla donatmak durumundayız" şeklinde konuştu.

Son olarak Türkiye'nin savunma sanayiinde büyük başarılara imza atarak ithalatçı durumdan ihracat yapan duruma geldiğini ifade ederek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından kendisine bir plaket takdim edilen Bakan Işık, kongrede vakıf üyelerine başarılar dileyerek vakıf binasından ayrıldı.

(GY-

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: "Tsk\'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhude Çabalardır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: 'Tsk'yı Siyasetin İçine Çekme Çabaları Beyhude Çabalardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü
    20:03 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan Savunma Bakanı ile görüştü

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere Gürcistan'a geldi. Başkent Tiflis'te temaslarına başlayan Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü. Görüşmede, ülkeler arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu
    20:03 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti.

  • Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması
    20:01 Sancaktepe Belediyesi'nin şatafatlı makam katı tartışması

    31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin, "şatafatlı makam'' katı tartışmasıyla gündeme gelen katı ve odaları görüntülendi. Belediyenin başkanlık katındaki 2 makam odasında, 2 adet lüks banyo, şark köşesi, davet salonu, yemek odalarının bulunduğu görüldü. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, “Devletin parasıyla, milletin parasıyla kendilerine saltanat düzeni kurmuşlar” dedi. Belediyenin 1 milyar 946 bin TL’lik borç durumu da belediye binasına asıldı.


Advertisement