Milli Savunma Bakanı Gönül Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Savunma Bakanı Gönül Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Yerli savaş uçağı proje aşamasında.

27.10.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Yerli savaş uçağı proje aşamasında. Projesinde belli bir mesafe de kat edildi ama şu var; zaten Türkiye F-16'ları yapan bir ülke. Türkiye'nin acil bir ihtiyacı olmadığı için en iyisini yapmak üzere belli bir program uygulanıyor" dedi.

Eskişehir'de savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren Savronik adlı şirketin tesislerini ziyaret eden Gönül, firma yetkilileriyle basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede bir araya geldi.

Daha sonra Eskişehir Valiliğine geçen Gönül, Vali Güngör Azim Tuna'dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Gönül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığını yakından ilgilendiren savunma sanayisi ve askeri tesislere ziyarette bulunmak amacıyla kente geldiğini söyledi.

Tuna'nın kentin tarihi önemini çok iyi izah ettiğini belirten Gönül, şöyle konuştu:

"Zaten bütün Türkiye bunu çok iyi biliyor. Cumhuriyet sonrası Eskişehir'in başka bir özelliği de sanayi bölgesi ilan edilmesi. Bu sanayi gelişiminde Türkiye'nin ümidinin bağlandığı ve gerçekten de büyük başarılar kazandığı bir bölge oldu. Nitekim bugün harp uçaklarımızın motorlarını yapan TEI şirketi, Savronik şirketi, Alp Havacılık ve bizim askeri fabrikalar, Eskişehir'e başka bir özellik kazandırıyor. Bugün bunları ve bazı projeleri incelemek için buradayız."

Gönül, bir gazetecinin yerli savaş uçağıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine, "Yerli savaş uçağı proje aşamasında. Projesinde belli bir mesafe de kat edildi ama şu var; zaten Türkiye F-16'ları yapan bir ülke. Türkiye'nin acil bir ihtiyacı olmadığı için en iyisini yapmak üzere belli bir program uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Tuna, Gönül'e ziyaret anısına Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğini simgeleyen anı tabağı hediye etti. Bakan Gönül de Tuna'ya Milli Savunma Bakanlığı anı tabağı verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Savunma Bakanı Gönül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement