Milli Savunma Bakanı Işık Azerbaycan'da - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Işık Azerbaycan'da

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye ve Azerbaycan'ın savunma sanayi alanındaki iş birliğine ilişkin, "Önümüzdeki süreçte güzel gelişmeler olacak.

27.09.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye ve Azerbaycan'ın savunma sanayi alanındaki iş birliğine ilişkin, "Önümüzdeki süreçte güzel gelişmeler olacak. İş birliğinde geldiğimiz nokta iyi bir nokta ama potansiyelin altında. Almamız gereken daha çok mesafe var. Kardeş ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditlerin bertaraf edilmesi noktasında daha fazla birlikte çalışmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

2. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (ADEX 2016) Bakü'de açıldı.

Fuarın açılışına Milli Savunma Bakanı Işık, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Savunma Sanayi Bakanı Yaver Camalov, Pakistan Savunma ve Üretim Bakanı Tanvir Hüseyin, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve diğer yetkililer katıldı.

Fuarı gezen Işık'a, SSM, Roketsan, Aselsan, Otokar, TAİ gibi Türk şirketlerinin standlarında Türk üretimi silah ve gereçlerle ilgili bilgi verildi. Bakan Işık, temasları kapsamında Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ve Pakistan Savunma Üretim Bakanı Hüseyin ile basına kapalı olarak ayrı ayrı görüştü.

Işık, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kardeş ülke" Azerbaycan'ın düzenlediği önemli bir sergi olan ADEX 2016'ya, Türkiye'den büyük katılım sağladıklarını söyledi.

Güzel bir organizasyon yapıldığını ifade eden Işık, serginin, "bir millet, iki devlet" olarak tanımladıkları Azerbaycan'ın savunma sanayi ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin neler yapabileceğinin daha iyi görülmesi açısından önem taşıdığını kaydetti.

Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte neler yapabileceğinin de fuarda gündeme geleceğini ifade eden Işık, "Türkiye'den gelen firmalar, Azerbaycanlı firmalarla iş birliği yollarını aramış olacak. Her açıdan faydalı ve güzel bir sergi." dedi.

İki ülke arasında savunma sanayi alanında görüşme ve çalışmaların sürekli devam ettiğini hatırlatan Işık, "Yürüyen, onaylanma noktasında olan projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte başlatacağımız projelerimiz var. Hasanov ile bu konuları görüştük. İnşallah önümüzdeki süreçte güzel gelişmeler olacak. İş birliğinde geldiğimiz nokta iyi bir nokta ama potansiyelin altında. Almamız gereken daha çok mesafe var. Kardeş ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditlerin bertaraf edilmesi noktasında daha fazla birlikte çalışmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Açılışa Belarus, Cibuti, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri savunma bakanları da katıldı.

34 ülkeden 216 şirketin katıldığı ADEX 2016'da 42 şirketle temsil edilen Türkiye, en geniş katılıma sahip ülke. Fuara Rusya ve İsrail'den ise 14'er şirket katılıyor. Fuarın sponsorluğunu Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı üstlendi.

Yeni kara, deniz ve hava savunma gereçleri, güvenlik sistemleri, taşıma araçları ve askeri teçhizatların tanıtılacağı fuar, 4 gün sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Işık Azerbaycan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement