Milli Savunma Bakanı Işık Milli Füze Hisar'ı Test Etti - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Işık Milli Füze Hisar'ı Test Etti

IHAAW093825-SIY/08-12-2016 - Milli Savunma Bakanı Işık milli füze Hisar’ı test etti AKSARAY (İHA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin ilk yerli ve milli orta irtifa hava savunma füzesi Hisar’ın test atışına katıldı.

08.12.2016 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IHAAW093825-SIY/08-12-2016

- Milli Savunma Bakanı Işık milli füze Hisar'ı test etti

AKSARAY (İHA) - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin ilk yerli ve milli orta irtifa hava savunma füzesi Hisar'ın test atışına katıldı. Işık, "Bu sistemleri milli ve yerli imkanlarla geliştirmek adeta hepimizin görevi, vatan borcu" dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık, beraberindeki Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve ilgili diğer yetkililerle Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma sistemi Hisar'ın Aksaray'daki test atışına katıldı. Verilen brifingin ardından Test Komuta Kontrol Merkezine geçen Işık ve beraberindekiler, test atışını takip etti. Işık, başarılı atıştan sonra Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti.

Komuta Kontrol Merkezine 11 kilometre mesafedeki füze atış alanını da inceleyen Işık, atış sahasındaki ekiple sohbet etti. Işık, ROKETSAN ve ASELSAN mühendislerine hitaben yaptığı konuşmada, "Bu sistemleri milli ve yerli imkanlarla geliştirmek hepimizin görevi, vatan borcu adeta. Çünkü kritik sistemlerin geliştirilmesi bizim için tek yol. Bir takım dost bildiğimiz ülkeler en küçük bir sorunla karşılaştığımız zaman hemen bir ambargo koyma, bir kısıtlama getirme gibi alışkanlığa sahipler. Onun için bizim bütün kritik teknolojilere sahip olma, onları geliştirme ve dünyanın sayılı ülkelerinden biri olma hedefimiz var. Onu da sizler yapacaksınız. Bunu sizin gibi gerçekten iyi eğitim almış değerli arkadaşlarımız yapacak. Bizler de sizlerin sürekli önünüzü açacağız. Sizleri destekleyeceğiz. Çalışmalarınıza maddi ve manevi her türlü katkıyı vereceğiz. Sonuçta kazanan ülkemiz olacak. Eğer biz burada güçlü bir savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin ülkemize yan bakma durumu olamaz. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Hisar sisteminin test atışını yaptık, atışa şahitlik yaptık, bundan gerçekten mutluluk ve gurur duyduk"

TSK'nın caydırıcı gücünü artırmak ve çok güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli hedeflerinden biri olduğuna değinen Işık, "Bunu gerçekleştirmenin bir unsuru da hava ve füze savunma sisteminde söz sahibi olabilmek. Bu noktada çok önemli çalışmaları bugüne kadar şirketlerimiz, savunma sanayimiz yaptı. ROKETSAN ve HAVELSAN işbirliğiyle geliştirilen pek çok sistemimiz var. Şimdi daha ileri sistemleri hayata geçirmek için yoğun bir gayret var. İşte bugün burada Hisar sisteminin test atışını yaptık, atışa şahitlik yaptık. Bundan gerçekten mutluluk ve gurur duyduk. Türkiye, hava ve füze savunma sistemlerinde kritik teknolojileri hem elde etmek hem de geliştirmek durumunda. Türkiye aslında geç başlamasına rağmen önemli bir mesafeyi aldı. İnanıyorum ki, bundan sonra daha hızlı mesafeleri alacağız ve uzun menzilli hava ve füze savunma sistemlerine sahip olacağız" şeklinde konuştu.

İlk kez çift darbeli roket motoru kullanıldı

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan Hisar Hava Savunma Projeleri kapsamında tamamlanan testlerde Hisar-O füzesi, ASELSAN tarafından geliştirilen Füze Fırlatma Sistemi'nden dik olarak ateşlendikten sonra birinci darbe katı yakıtlı motoru ile füze kanisterinden başarılı bir şekilde ayrıldı. Programlanan manevralarıyla uçuşuna devam eden füze, ikinci darbe motorunu da havada ateşledikten sonra yüzde 100 bir başarı ile uçuşunu tamamladı.

Türkiye'de ilk kez çift darbeli roket motoruna sahip bir füzenin dik olarak başarıyla fırlatılmasıyla, ROKETSAN bu teknolojiye sahip dünyadaki sınırlı sayıdaki firma arasında yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikteki Hisar'ın radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN tarafından, füze sistemleri ise ROKETSAN tarafından geliştiriliyor.

(AS-CC-Y)

08.12.2016 10: 24: 33 TSI

NNNN - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Işık Milli Füze Hisar'ı Test Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement