Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Şarkışla Spor Salonu’nda katıldığı temel atma töreni programında, 30 yıllık kardeş kavgasını barış sürecine çevirdiklerini söyledi.

18.03.2014 08:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Şarkışla Spor Salonu'nda katıldığı temel atma töreni programında, 30 yıllık kardeş kavgasını barış sürecine çevirdiklerini söyledi.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde gerçekleştirdiği seçim çalışmalarının ardından Şarkışla ilçesine geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ilçe girişinde Sivas Valisi Alim Barut, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ve il protokolü karşıladı. Bakan Yılmaz, daha sonra Şarkışla Spor Salonu'nda temel atma törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "18 Mart bizim Şehitler Günümüz, Çanakkale'de şehit olan kardeşlerimizi Çanakkale Zaferi'ni andığımız gündür. Dolayısıyla bu toprakları bize vatan yapan başta Çanakkale şehitleri olmak üzere, Sarıkamış şehitleri olmak üzere o günden bugüne kadar bu vatanın birliği için, dirliği için, vatan için, bayrak için, din için, ezan için can veren Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyoruz. Hakk'ın rahmetine kavuşmuş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize de Allah'tan uzun ömür diliyorum" dedi.

"Çanakkale'yi unutmamamız lazım" diyen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de şehit olanlar sadece Türkiye'nin bu coğrafyasında yaşayanlar değil. Sadece bu coğrafyanın anaları evlatlarını göndermedi. Kudüs'teki analar da Halep'teki analar da Şam'daki analar da Üsküp'teki analar da evlatlarını gönderdiler ve onlar da Çanakkale'de şehit oldular. Çanakkale'de o Kudüs'ten, Halep'ten, Şam'dan, Basra'dan, Bağdat'tan, Üsküp'ten buraya gelen şehitler olmasaydı İstanbul bize vatan olmazdı. Şimdi bize soruyorlar, 'Gazze'de ne işin var, Halep'le niye bu kadar ilgileniyorsun?' Gönül somun değil ki, o analar evlatlarını Çanakkale'ye niye gönderdiyse biz de ondan dolayı. Şimdi manevi sorumluluğumuz var. Gazze ile de ilgileniriz, Halep'le de ilgileniriz, Bağdat'la da ilgileniriz. Allah göstermesin gerekirse Üsküp'e de bakarız, Sivas'a da bakarız. Bu kültür coğrafyasında nerede bir mazlum varsa, nerede bir darbeye uğramış, zulme uğramış birisi varsa bilin ki onun ilk başvuracağı kapı Türkiye'dir. İşte bu nedenle bizim Türkiye'yi güçlü tutmamız lazım. Bu Türkiye sadece Türkiye'de olan 76 milyonun umudu değil, bu Türkiye aynı zamanda bu coğrafyada yaşayan herkesin ortak umudu. Gazzeli de buraya bakar, Kahireli kardeşim de buraya bakar, Libya'daki Müslüman da bakar, Tunus'taki de buraya bakar, Halep'teki de buraya bakar, Kuzey Irak'taki de buraya bakar, Azerbeycan'daki de buraya bakar, Balkanlardaki de buraya bakar. İşte onların umutlarını boşa çıkarmamak için bizim bir olmamız lazım, bizim beraber olmamız lazım, bizim Türkiye'nin istikrarını korumamız lazım."

"30 YILLIK KARDEŞ KAVGASINI BARIŞ SÜRECİNE ÇEVİRDİK"

Çözüm sürecine değinen Bakan Yılmaz, 30 yıllık kardeş kavgasını barış sürecine çevirdiklerini belirterek, "Şehitlik istenilen bir şey fakat biz diyoruz ki yine de hiçbir şehidimiz olmasın, hiçbir şehit gelmesin. Ne zaman şehit veririz? Darda kaldığımız zaman, vatan tehlike de olduğu zaman, bayrak tehlikede olduğu zaman, din ve namus tehlikede olduğu zaman, bir namahrem eli mabede değerse o zaman şehit olmayı canla başla isteriz ama aslolan hayattır, aslolan yaşatmaktır. En çok şehit cenazesine katılmış bir kardeşinizim. Her gittiğim yerde analar şunu söylüyor, 'Benim ocağıma ateş düştü, başkasına düşmesin. Ben yandım, başkası yanmasın.' Şehit dahi olsa ateşin düştüğü evdeki analara-babalara sorun, evlatlarının şehit olmasını istemezler. Biz de diyoruz ki, şehitli en kutsal rütbedir ama bizim amacımız yaşatmak. Cenab-ı Allah'a hamdolsun, biz kavga sürecini barışa çevirdik. Artık hiçbir eve ateş düşmüyor, hiçbir anamız artık, 'Ben yandım başkası yanmasın' demiyor. Bu şeref bize yeter, bu hizmet bize yeter ama bu hizmeti sizlerle beraber yaptık. Eğer siz bizlere destek olmasaydınız, bu sürecin arkasında durmasaydınız, 'Kardeş kavgasına bir nihayet olsun' demeseydiniz bizim biz mesafeyi alabilmemiz mümkün değildi. Bizim bu yürüdüğümüz barış yolunda, kardeşlik yolunda herkesi dilinde ve dininde özgür kılan bu mücadelemizde bize destek olursanız 30 Mart'tan sonra da bu sürece inşallah nihayetle erişeceğiz. Birlikte yürüdük, birlikte başardık, inşallah bundan sonra da birlikte yürüyeceğiz, birlikte yaşacağız, birlikte de başaracağız" ifadelerini kullandı.

Programa Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Vali Yardımcıları Salih Ayhan, Ömer Kalaylı, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda sanatçı Orhan Halkalmaz konser verdi. Halkalmaz'ın söylediği Aşık Veysel türkülerine Bakan Yılmaz da eşlik etti. - SİVAS

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement