Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bugün burada toplanmamıza vesile olan ‘Kızılötesi Elektro Optik Aygıtlar Geliştirmesi Projesinde’ Türkiye, dünyada 6’ncı ülke konumuna gelmiştir” dedi.

08.04.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün burada toplanmamıza vesile olan 'Kızılötesi Elektro Optik Aygıtlar Geliştirmesi Projesinde' Türkiye, dünyada 6'ncı ülke konumuna gelmiştir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte ASELSAN Akyurt Tesislerinde gerçekleştirilen "Kızılötesi Dedektör Üretim Tesisi Açılışına" katıldı. Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, "Kızılötesi Elektro Optik Aygıtlar Geliştirmesi Projesinin tamamlanması ülkemizin ileri teknoloji de hangi noktaya geldiğini göstermesi açısından önemlidir. Az zaman da çok önemli işler yaptık. İşte bu işlerin en büyüğü de savunma sanayindeki ileri teknolojide gelmiş olduğumuz noktadır. Tabii ulusal güvenliğimizin sağlanmasında güçlü bir silahlı kuvvetlerin ihtiyaç var. Ancak güçlü silahlı kuvvetlerin de çok güçlü, ileri teknolojik ürünler ile desteklenmesi gerekiyor. Bizim yaptığımız da budur. Savunma sanayinin gücü de diğer sektörlerde olduğu gibi ülke olarak sahip olma teknolojik düzey ile ölçülüyor. Hedefimiz ülkemizin teknolojik yeterliliğini yükseltmektir. Türkiye'yi savunma sanayinde ileri teknolojiye sahip bir ülke haline getirmek için araştırma ve geliştirmeye daha çok kaynak ayırmamız lazımdır. Savunma Sanayi AR-GE'sine ayırdığımız kaynak 1,2 milyar dolardır. Ülkemiz genç bir nüfusa sahiptir. Muhterem hocam çok güzel bir şey söyledi. Dedi ki; bu teknolojik ürün noktasına gelebilmek için batılı ülkeler 30 veya 50 yıllık çalışma sonucu elde edilebildi. Biz ise 1999 yılında başladık ve 15 yıllık süre içerisinde. Bugün burada toplanmamıza vesile olan 'Kızılötesi Elektro Optik Aygıtlar Geliştirmesi Projesinde' Türkiye, dünyada 6'ncı ülke konumuna gelmiştir. Bu durum savunma sanayimiz için beklediğimiz kendi silahlı kuvvetlerimiz ihtiyaçlarını kendi imkanlarımız ile karşılama, savunma sanayi de biliyorsunuz önünü göremeyen bir Türkiye'den 2023 hedeflerini koyabilen bir Türkiye haline geldi" dedi.

Türkiye'nin ihracatının kilogram değerinin yaklaşık 1,5 dolar olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Bizim ne yapmamı lazım. Katma değerli ürünleri biz üretir ve ihraç edersek inşallah Türkiye 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşır. Ne için 500 milyar dolar? Şuan da dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisinde olan ülkelerin ihracat rakamları 500 milyar dolarda ondan. Eğer biz o rakama ulaştığımızda dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz. Sadece ekonomi değil, savunma sanayi alanında da ilk 10'a girmemiz lazımdır ve inşallah 25 milyar dolarlık ihracatımızı da yapacağız" diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, tesisin açılışını yaptı ve ardından tesisi gezerek bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement