Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP’nin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretle ilgili olarak, “Asgari ücreti bin 500 TL yapacağım diyor, kendi parti teşkilatlarında çalışanlara bin 500 lira aylığı çok görüyor.

30.04.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretle ilgili olarak, "Asgari ücreti bin 500 TL yapacağım diyor, kendi parti teşkilatlarında çalışanlara bin 500 lira aylığı çok görüyor. Şu anda parti teşkilatlarında çalışanların aldığı aylık kendisinin bu millete vaat etmiş olduğu asgari ücretin kat kat altında" dedi.

7 Haziran genel seçim çalışmaları kapsamında Ankara'dan karayolu ile Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı Gürçayır Beldesi girişinde Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer karşıladı. Bakan Yılmaz, karşılamanın ardından AK Parti Şarkışla İlçe Seçim Bürosu'nun açılışına katıldı. Konuşmaların ardından edilen duayla birlikte büronun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun seçime katılan diğer partilerin seçim vaatlerini değerlendirmesini istemesi üzerine Yılmaz, Türkiye'yi geçmişte yönetilemediği için milletin iktidarı partilerine verdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkeyi 1938'den 1950 yılına kadar 12 yıl yönettiğini ve başarılı olsalardı iktidarı Menderes'e teslim etmeyeceklerini belirten Yılmaz, "Yine o CHP darbeyle Menderes'i götürdü. Ama millette bunu bildiği için CHP'ye tek başına iktidar vermedi. Dolayısıyla devlet yönetmek nedir bilmez. Hep koalisyonlarla iktidarın bir ucundan tuttu. Dolayısıyla da gerçek bir iktidarın ne olduğunu bilmediğinden şimdiden atıyor. 'Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım' diyor. Kendi parti teşkilatlarında çalışan insanlara bin 500 lira aylığı çok görüyor. Parti teşkilatlarında çalışanların aldığı aylık, kendisinin bu millete vaat etmiş olduğu asgari ücretin kat kat altında. O halde sen doğru siyaset istiyorsan söylediğini önce kendi partinde çalışanlara uygula. Sonra 'Bak benim partimde, belediyemde çalışanlara asgari ücret olarak bin 500 lirayı veriyorum, örnek gösterdim. Geri kalan Türkiye'ye de vereyim' desin, veremiyor" dedi.

Vaatlerin boş olduğunu ve seçim öncesinde milletin kafasını karıştırmak istediklerini ifade eden Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

"Eğer bu Çipras gibi vadedenler, yarın iktidara gelseler Türkiye'nin borcunu artırırlar, evlatlarımızın geleceğini çalarlar. Çünkü hesap makinesinin atıldığı, esnafın makinelerin atıldığı günleri biliyoruz. İki anahtar vaat edilip iki anahtarın kaybedildiği günlerden bu günlere geldik. Dolayısıyla aziz milletim bunlara prim vermeyecektir." - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement