Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Vaadimiz var, 2023 yılına giderken biz yoksulluğu sıfırlayacağız diyoruz.

26.05.2015 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Vaadimiz var, 2023 yılına giderken biz yoksulluğu sıfırlayacağız diyoruz. Sıfırlar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın. Yüzde 30'daki yoksulluk oranını 12 yılda yüzde 2'ye düşürdüysek, 2023'e kadar yoksulluğu sıfırlarız" dedi.

Yılmaz, partisinin Şarkışla Gençlik Kollarınca Şarkışla Belediyesi Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programına katıldı.

Burada konuşan Yılmaz, millete hizmet eden partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Muhalefetten hizmet gelmeyeceğini ileri süren Yılmaz, "Yapamaz gücü yok. Muhalefet konuşur, AK Parti yapar. Sivaslıların konuşmaya mı ihtiyacı var, hizmete mi ihtiyacı var? Bizim hizmet edecek kişiyi Ankara'ya göndermemiz lazım. Buradan seçtiklerinizle aynı zamanda yedi düvele şu mesajı vereceksiniz. 2023'e doğru giderken Türkiye Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde yeni Türkiye'yi inşa edenler arasında biz de varız diyeceksiniz" diye konuştu.

Yılmaz, gençlik varsa umutsuzluk, karamsarlık, belirsizlikten, yoksulluktan ve gelecekten kaygı duymaya gerek olmayacağını belirtti.

Yılmaz, 2003 yılına kadar 80 yılda ülkeye doğrudan yabancı sermaye olarak 15 milyar dolar geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Niye? Yabancıya güven veremedik ancak bizim dönemimizde 2003'ten sonra 15 yılda 135 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldi. Çünkü biz sadece kendi halkımıza değil, yabancıya da güven verdik. Türkiye'nin geleceğinden kuşku duymadılar. 'Bu millet istikrarı tercih eder' dediler. ve istikrarın adının da AK Parti olduğunu bilen yabancı yatırımcılar Türkiye'ye geldi ve son 13 yılda 135 milyar dolar yatırımı Türkiye'ye getirdi. Öyle yapıldığı için de fabrikalar açıldı, öyle yapıldığı içinde 6 milyondan fazla kardeşimize iş sağladık, ekmek kapısı sağladık."

Yılmaz, Avrupa'daki 10 ülkenin nüfusundan çok daha fazlasını AK Parti döneminde istihdam ettiklerini aktararak, "Yeter mi? Yetmez. Her şeyi çözdük demiyoruz. Bugün de yoksul var. Yoksulluğu ortadan kaldırdık demiyoruz ama her 3 kişiden biri yoksulken bugün her 100 kişiden 2'si yoksul ancak vaadimiz var, 2023 yılına giderken biz yoksulluğu sıfırlayacağız diyoruz. Sıfırlar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın. Yüzde 30'daki yoksulluk oranını 12 yılda yüzde 2'ye düşürdüysek, 2023'e kadar yoksulluğu sıfırlarız. İşte o gün Türkiye refah içinde olacak. İşte o gün Türkiye kalkınmış bir Türkiye olacak. İşte o gün Türkiye adaleti gerçekleştirmiş bir Türkiye olacak" ifadesini kullandı.

Programın sonunda AK Parti Şarkışla İlçe Başkanı Abdurrahman Kılıç, Bakan Yılmaz'a üzerine resminin dokunduğu halı hediye etti.

246 milyon liralık 44 projenin temel atma ve açılışı yapıldı

Bakan Yılmaz, daha sonra Şarkışla Kaymakamlığı ve Şarkışla Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Şarkışla Stadı'nda düzenlenen 246 milyon lira değerindeki 44 projenin temel atma ve açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Yılmaz, "İnşallah evlatlarımıza aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye vereceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler dualarla 44 eserin temelini attı, açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement