Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İşçilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İşçilerin Sorunlarını Dinledi

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İşçilerin Sorunlarını Dinledi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan demir çelik işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

27.02.2015 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan demir çelik işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Sivas temasları kapsamında Bakan Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen AK Parti Sivas 4'üncü Olağan İl Kadın Kongresi'ne katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "AK Parti sessiz milyonların sesidir. Gücünü milletten alır bu ülkeyi 21'inci yüzyılına taşıyacak milletin tek umudunu taşıyan parti ve kadroda AK Parti'dir. Bu umudu hep birlikte 21'inci yüzyıla taşıyacağız 2023'ün Türkiyesi'ni daha güçlü yapacağız ve evlatlarımıza aldığımız Türkiye'den daha güçlü bir Türkiye bırakacağız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Son 10 yılda milli geliri üç kattan daha fazla arttıran yoksulluğu azaltan bu ülkeyi gerçek bir sosyal devlet yapan AK Parti dönemini bıkmadan, usanmadan herkese anlatmak lazım demokrasi çıtasını yükselten hem dilinde hem dininde özgürce yaşamasını sağlayan AK Parti dönemini bu millete anlatmak lazım. Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığı halden daha güçlü yapan AK Parti dönemini hafızalara kaydetmek lazım bunu hep beraber başaracağız" dedi.

"KADIN İSTİHDAMINI ARTIRDIK"

AK Parti döneminde kadın istihdamını artırdıklarını söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti döneminde muhafazakar bir parti döneminde toplumun dışında olup da özel destek verilmesi gereken gruplara yönelik çok büyük faaliyetler yapıldı. Kimdir bunlar kadınlar, engelliler, yoksullar, çocuklar, şehit ve gaziler Cenabı-ı Allah'a hamd olsun söylediğimiz her alanda çok büyük yatırımlar yaptık. Kadın istihdamını artırdık, üniversite mezunu olup da büyün OECD ülkeleri arasında en fazla istihdam oluşturan ülke Türkiye'dir. Yine 2002 genel seçimlerinde parlamento da kadın milletvekili sayısı 24 kadım temsili sayısı yüzde 4.4 iken 2011 seçimlerinde kadın milletvekilleri sayısı 79 yükselmiş kadın temsili sayısı yüzde 14.4'e yükselmiştir. Kadınlarımızı başörtülüyse okula almazlardı, başörtülüyse kamuda çalıştırmazlardı. Ama bu millet beni bunlar temsil etsin diye Ankara'ya gönderdi. 'Kusura bakma millet seni seçer ama bizim kriterlerimize uymuyorsunuz' diye salondan çevrilenler vardı. Hamd olsun bu dönemleri sizlerin desteğiyle beraber aştık ne kadar şükretsek azdır."

DEMİR ÇELİK İŞÇİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bakan Yılmaz, kongrenin ardından Osmanlı Ocakları Derneği Sivas Şubesi açılışına katıldı. Bakan Yılmaz buradaki programın ardından bir süredir maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle kent meydanında eylem yapan demir çelik işçilerini sendika binasında ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Yılmaz yaptığı konuşmada, "Eylem burada yaparaktan olmaz adam neredeyse orada olur. Burada yapıyorsun oradaki adam duysun diyorsun. Neredeyse adam oradadır anahtarı nerede kaybettiysen orada arayacaksın. İcraya verin fabrikanın arazisi var mı? Sendika ne iş yapar? Bu kadar işçinin temsilcisisiniz. Sendika sizin haklarınızı korumak için var size bilgileri vermeleri gerekir. Arkadaşlar maaşımız bu kadar, bu kadar içerdeyiz bizim bu yolu alabilmemiz için bu fabrikanın şu kadar arazisi var. Bu kadar fabrikanın malzemesi var. Bunla icra yoluyla satışa çıkarsa bu kadar para alırız. Mal varlığı varsa icra yoluyla satılır elinize bir para gelir bu para geldikten sonra ipotekli alacaklı olanlar önceliklidir. İpotekli yoksa işçi alacakları önceliklidir" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından karayolu ile Ankara'ya hareket etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Yılmaz, İşçilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement