Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar'' - - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar'' -

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar\'\' -

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar. Bu hukuksuzluğa karşı duracağız. Bu hukuksuzluğu yapanları ortaya çıkaracağız. Ne olursa olsun bir Türkiye Başbakanı dinlenemez. Bu, suç, hukuka aykırı" dedi.

23.03.2014 02:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar. Bu hukuksuzluğa karşı duracağız. Bu hukuksuzluğu yapanları ortaya çıkaracağız. Ne olursa olsun bir Türkiye Başbakanı dinlenemez. Bu, suç, hukuka aykırı" dedi.

Yılmaz, partisince Sivas'ın Doğanşar ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki yerel seçimlerin önemine değindi.

AK Parti hükümetleri döneminde eğitim, sağlık ve ulaşım alanında yapılan çalışmaları anlatan Yılmaz, Türkiye'de yaşam standartdlarını yükselttiklerini söyledi.

Türkiye'nin en güçlü dönemini yaşadığını ifade eden Yılmaz, "Bizim kimseyle kavgamız yok. Biz, hizmet siyaseti yapıyoruz" dedi.

Doğanşar'daki programının ardından kentte yayın yapan Vizyon 58 Televizyonu'nda canlı yayına katılan Yılmaz, daha sonra, AK Parti'nin Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın ile Kanal 58 Televizyonu'nda "7 Gün Hayat" adlı canlı yayın programında sunucu Ali İzgi'nin sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz, İzgi'nin "Sizin telefonunuz kriptolu mu, sizi de dinlediler mi?" sorusu üzerine, "Şu ana kadar böyle bir şey hissetmedim. Olmuş mu bilmiyorum. Daha henüz bana bir bilgi gelmedi. Telefonum kriptoluydu ancak yayına deşifre edilmedi. Dolayısıyla şimdi bir şey diyemem" dedi.

Yılmaz, "Kriptoyu düzenleyenler, 'o telefonu alın, devletimiz güvenli bir şekilde görüşsün' diyenler, aynı kriptonun içerisine dinleme sistemini kendileri koyduğundan dolayı bir Başbakan, bakanıyla, bir MİT Müsteşarı, Başbakan Müsteşarı ile görüşemez hale geldi. Bundan kimin menfaati var? Bundan İsrail, dış güçler sevinmez mi?" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydının internette yayınlanmasının ardından gerçekleştirilen ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan'ın ruh halinin nasıl olduğunun sorulması üzerine Bakan Yılmaz, Erdoğan'ın sapasağlam bir iradeye sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bir hukuksuzluk olduğu, Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar. Bu hukuksuzluğa karşı duracağız. Bu hukuksuzluğu yapanları ortaya çıkaracağız. Ne olursa olsun bir Türkiye Başbakanı dinlenemez. Bu, suç, hukuka aykırı. Ne bir bakan ne de başbakan hakkında hiçbir cumhuriyet savcısının soruşturma yapma yetkisi yoktur. Hukuka aykırı giden bir yoldan sen hangi sonucu elde edebilirsin? Baştan sona hukuka aykırı. Eğer biz bu hukuksuzluklara itibar edersek bu hukuksuzluklara bir prim vermiş oluruz."

Başbakan Erdoğan'ın, her miting meydanında, "Devlet içerisinde paralel bir yapı var. Bununla mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz, inlerine kadar gireceğiz, devleti bunlardan temizleyeceğiz" dediğini belirten İzgi'nin "Seçimden sonra bu mücadele farklı boyuta evrilebilir mi?" sorusu üzerine Yılmaz, bir Başbakanı, bir Dışişleri Bakanını dinlemenin karşı istihbarat ve casusluk olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde idari soruşturma var hem de yargı sistemi içerisinde savcılık soruşturması var. İnşallah bu sürecin uygun hukuki zeminler içerisinde yürümesini istiyoruz. Eğer o zeminlerde bizden bir hukuki düzenlemeye destek talep ederlerse biz de yerine getiririz" dedi.

- "Milletimiz hükümete sahip çıktı"

İzgi'nin, "Başbakan, bir televizyon programında bakanlara ve milletvekillerine sitem ederek 'Ben, açık açık her meydanda söylüyorum. Arkadaşlarımdan da aynı şeyi bekliyorum ama istediğim boyutta göremiyorum. Neyden korkuyorlar bilmiyorum' dedi. Bakanlar da milletvekilleri de bu anlamda dinlenmiş, tehdit edilmiş, arşivlenmiş olabilir mi?" sorusuna ise Bakan Yılmaz, Bakanlar Kurulu'nda sorumlulukların ortak olduğunu belirterek, "Başbakan, takım lideridir, istediği kimseyi çıkarır, istediği kimseyi alır" dedi.

"İçerideki iş birlikçilerin bile saldırdığı durumda görüyorsunuz ki mitinglerimiz çok canlı" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Milletimiz sahip çıktı. Milletimiz, bunların bir yolsuzluk operasyonunun ötesinde farkı bir algılamayla Türkiye'yi geriye adım attırmak, bağımsız ekonomi, bağımsız dış politikadan, bağımsız enerji politikasından geriye adım attırmak yolunda bir gayretin olduğunu gördü, hükümete sahip çıktı. Ben hiçbir Bakanlar Kurulu üyesinin kendi hakkında bir şantajdan dolayı çekinip desteksiz kaldığını söylemem. Eğer 80 kişiyi bölselerdi şu anda AK Parti yoktu. Milletimiz, oynanan oyunu, hazırlanan planı gördü. Başbakanı'na da hükümetine de AK Parti'ye de sahip çıktı."

- "Ordumuz, milletimizin göz bebeğidir"

İzgi'nin "Paralel yapıyla ilgili birtakım haberler de gündeme geldi, yalanlanmadı. 'Bu cemaat, orduya da sızmış, hata albaylar düzeyinde yüzde 10, binbaşılar düzeyinde yüzde 40 bir güce sahip' gibi haberler yayınlandı. Bu konuda Genelkurmay'la bir araştırma yaptınız mı?" sorusu üzerine Yılmaz, ellerine somut bir bilgi gelmediğini belirterek, "Genelkurmay Başkanımız ile görüştük. Ordumuz, milletimizin göz bebeğidir. Ordumuzu yıpratmamak ve her türlü siyasi tartışmanın dışında tutmak gerekir. Bu istikrarsız coğrafyada güçlü bir ordumuzun olması için herkes göz bebeği gibi hassastır. Kimin elinde bir belge, bilgi varsa onun gereğini yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu iddiaları, Genelkurmay Başkanımız ile de paylaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 'Türkiye üzerinde bir plan kurulduğu aşikar'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement