Milli Savunma Bakanlığı, Astsubayların Sesini Duydu - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanlığı, Astsubayların Sesini Duydu

Bakanlık, astsubay ve bazı TSK personeliyle ilgili lojman tazminatı ve fazla mesai ücreti konusundaki adaletsizliğin giderilmesi için düğmeye bastı.

20.03.2014 11:47  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı'nın, özlük haklarının iyileştirilmesi için ölüm orucu eylemi yapan astsubay ve bazı TSK personeliyle ilgili özlük haklarının iyileştirilmesi için yasal çalışmalara hız verdiği öğrenildi.

LOJMAN TAZMİNATI ÖDENECEK

TSK personelinden kendisine lojman tahsis edilemeyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla personele lojman tazminatı ödenecek. TSK personeline (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile sivil memurlara) fazla mesai ücreti ödenecek. Göreve başladıkları öğrenim seviyesinden daha üst seviye öğrenim görenler ile yüksek lisans ve doktora yapan personele yeni öğrenim durumlarına göre düzenleme yapılacak.

ÖDEME YAPILACAK

Astsubayların rütbe, kıdem ve kademe alanların üst dereceye yükseltilme işlemlerine açıklık getirilecek. Başta astsubaylar olmak üzere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen subay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere görev yaptıkları her gün için orgeneral aylığının brüt tutarının 1/10'u tutarında ödeme yapılacak.

PERSONEL KANUNU DÜZENLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'nın, bir süredir başta astsubaylar olmak üzere bazı TSK personelinin özlük haklarıyla ilgili yürüttüğü çalışmaların, "926 sayılı TSK Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" kapsamında ele alındığı öğrenildi.

Personel lehinde olacak özlük haklarının iyileştirilmesi için yürütülen yasal düzenleme çalışmaları şöyle:

YENİ ÖĞRENİM DURUMLARI DİKKATE ALINACAK

TSK personeli için tek gösterge tablosuna geçilmesi sebebiyle, astsubayların; kademe terfi esas ve şartları, durumlarına göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler, göreve başladıkları öğrenim seviyesinden daha üst seviye öğrenim görenler ile yüksek lisans ve doktora yapan personele intibaklarının yeni öğrenim durumlarına göre düzenlenecek. Astsubayların rütbe, kıdem ve kademe alanların üst dereceye yükseltilme işlemlerine açıklık getirilecek.

ORGENERAL AYARI

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere görev yaptıkları her gün için Orgeneral aylığının brüt tutarının 1/10'u tutarında ödeme yapılacak.

FAZLA MESAİ VE LOJMAN TAZMİNATI

TSK personelinden kendisine lojman tahsis edilemeyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla, personele lojman tazminatı ödenecek. Ayrıca TSK personeline (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile sivil memurlara) fazla mesai ücreti ödenecek. 9.derecenin 1. kademesinden göreve başlatılması kapsamı dışında kalan astsubaylar ile bunların emeklilerinin kapsama alınması sağlanacak. Birinci derecede olup 3600 ek göstergeye hak kazanmış olanlara ve bunların emeklilerine (binbaşı ve altında olup birinci derecede subaylar ile bunların emeklileri ve birinci derecede bulunan astsubaylar ile bunların emeklilerine) görev tazminatı verilecek.

HASTANELİK OLDULAR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, bir süre önce özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda ölüm orucu eylemi başlattı. Eylem sırasında çok sayıda emekli astsubay hastanelik oldu. Geçtiğimiz haftasonu da TEMAD tarafından geniş katılımlı bir miting düzenlendi.
Genelkurmay Başkanlığı ise bu eylemlerden bir süre önce astsubaylar semineri düzenlenmiş ve ilk kez astsubayların sorunları Karargah'ta düzenlenen bir seminerle masaya yatırılmıştı. Seminerdeki tespitler ise başta Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel olmak kuvvet kıdemli astsubayları tarafından kuvvet komutanlarına sunulmuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, Astsubayların Sesini Duydu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanlığı, Astsubayların Sesini Duydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Can KAHRAMAN: MUVAZZAF ASTSUBAYLAR SAKIN EMEKLİYE AYRILMAYIN.ZORUNLU EMEKLİLİĞİN SON DAKİKASINA KADAR ÇALIŞIN. ALBAYLARIN 31 YIL SONUNA KADAR ÇALIŞTIĞI GİBİ. ASLA PERONU TERK ETMEYİN. YUKARISININ ASTSUBAY CAMİASINA TEŞKİLATTA BAKIŞ AÇISI VAR YA , EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SIFIRLANIYOR. YANİ KELLE KOLTUKTA SAVAŞIN, AÇ-SUSUZ-YORGUN-UYKUSUZ- V.S GÜNLERCE, AYLARCA VATAN-MİLLET-BAYRAK SEVDASINA KATLANDIK YA HANİ, BİR TARAFTAN DA SİSTEMLE SAVAŞTIM. AMA DEĞERİMİZ KOCAMAN BİR SIFIR. YILLARCA NEYİN MÜCADELESİNİ VERDİK? BUNU SORGULAMAK LAZIM. AYRICA MSB ÇIKIP ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR DEMEKTEN BAŞKA BİR NUMARASI YOK. NE ÇALIŞMAYMIŞ BU, BEN MESLEĞE GİRDİM AYNI ÇALIŞMALAR, EMEKLİ OLDUM HALA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYORMUŞ. YAZIKLAR OLSUN. HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. ALLAHIN ADALETİ BÜYÜKTÜR... 38 0 Yanıtla bora_asb: SUBAYLAR DA NASIL OLUYORSA TAZMINATLARI CIKIP 1 GUN BİLE CALISMASI OLMADAN KENDİLERINE YAPILAN TAZMINATI ALIYORLAR, ASTSUBAYLARA GELINCE GENELKURMAY 5 YILDAN BERI HALA CALISIYOR. ÇALIS GENELKURMAY ÇALISSSSSS NEZAMAN BITIRECEN BAKALIM AB YE BILE BIZI ALACAKLAR SEN CALIS 0 0
  • NAS: POLİS OLARAK AST SUBAYLARI BU BİRLİK VE BERABERLİKLERİNİ KUTLUYORUM ASLINDA ORDUNUN YÜKÜNÜ ÇEKEN BU FEDAKAR İNSANLAR KAYMAĞINI YİYENLER İSE SUBAYLAR YANİ BEYAZLAR AYNI BİZDE OLDUĞU GİBİ.BİZ POLİSLER İSE BOŞ ZAMANLARIMIZDA BİR BİRİMİZİN TOPUĞUNA NASIL SIKARIZ BUNUN PEŞİNDEĞİZ BUNLARLA BİZİ KIYASLAMAK TAVŞANLA TOSBAĞANIN YARIŞ YAPMASI GİBİ 35 1 Yanıtla
  • Hasan YİĞİT: ASTSUBAYIN ÇALIŞANINI VE EMEKLİSİNİ KUTLARIM. SİZ YATIN POLİSLER. AĞLAMAYANA MAMA YOK. 24 2 Yanıtla
  • Coşkun Demir: Yav arkadas hepsi sahtekar. Temadim cikmis asb.larim hakkini ariyor, msb kalkmis asb.larla ilgili calismalara sb.lari dahil ediyor. Senin sb.in zaten hakkını alıyor eylem yapmasına gerek yok, asb.in eyleminden nemalandirmana ihtiyacimi var. Senden hakkını isteyen ASTSUBAYLAR... 22 1 Yanıtla
  • FATİH: Ben bir sonuç alınmayacağını düşünüyorum. Çünkü biz Astsubay'lar her cefayı çekeriz ama asla hakkımızı vermezler veya alamayız... 20 0 Yanıtla
  • ahmet can: Siz astsubay ların sesini duydular ama biz bedelli bekleyen lerin sesini duymuyorlar. Allah sabır versin bedelli bekleyen kardeşlerime 6 14 Yanıtla
  • ben: bu yazılanlar boş sakın inanmayın.MSB hep düzenleme diyor ama personel kanuna bakarsanız biz subay astsubay arasındaki fark açılıyor yarbay albay ve yukarısı temsil tazminatı alıyor sanki TSK ni sadece onlar temsil ediyor...Personel kanununda düzenlemeler herkes için var subay ve astsubay ve yeni katsayılarla değişen bir şey yok.Yani aradaki uçurum kapanmayacak kanun çıkınca görürsünüz oda çıkarsa.....hep aldatmaca hep düzmece oyalama 18 0 Yanıtla
  • recai: KLASIK HER YlL AYNl TARIHTE VEYA YAKLAŞlK BIR ZAMANDA SÖYLENEN YALAN TEKRARlRlNDAN BAŞKA BIR ŞEY DEĞIL BU YAPıLAN AÇlKLAMALAR. GÜLÜYORUM ARTlK. BIZLERI NEKADAR SAF YERINE KOYUYORLAR.KALEM BAŞKASıNıN ELINDE OLUNCA BÖYLE . BIZLER ELIMIZDEN GELENI YAPALıM. 18 0 Yanıtla
  • kartal-1: yalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan 4 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement