Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği Açıklaması

"(Bakan Yılmaz'ın akrabasına ayrıcalık yapıldığı iddiası) Bu haber gerçeği yansıtmamaktır.

08.12.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bir akrabasına iş alım sürecinde ayrıcalık yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, birçok gazetede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın bir yakınına ayrıcalık yapıldığı şeklinde haberlerin yer aldığı belirtilerek, şu ifade yer verildi:

"Bu haber gerçeği yansıtmamaktır. Habere konu olan kişinin atamasının, Sayın Bakanın ilgisi ile yapıldığı da doğru değildir. Sayın Bakan 2011'de siyasete girmiştir. Haberde adı geçen kişi çalıştığı kuruma 2006'da geçmiştir. Sayın Bakanın siyasete girmeden önceki dönemde olan hukuka uygun bir işi, siyasete girdikten ve Bakan olduktan sonra yapılmış gibi gösterilmesi de doğru değildir. Kaldı ki herkese açık olan bir hakkın, sadece bir Bakanın tanıdığı olması nedeni ile bir kişiye kapalı olmasının düşünülmesi de hukuka uygun değildir. Bu tip haberler, kamuoyunu yanlış yönlendirmenin bir çabası olarak görülmektedir."

Haberde KPSS gerektirmeden dışarıdan bir atama yapıldığı intibası verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu da doğru değildir. Söz konusu edilen kişi, sınavla 1986 yılında devlet memuriyetine girmiş, 4,5 yıl yöneticilik dahil yaklaşık 20 yıl kamuda görev yaptıktan sonra, TİB'in kuruluşuna müteakip, 2006'da bütün diğer personel gibi kurumlararası geçiş yöntemi ile 170 personelden biri olarak TİB'e geçmiştir. Diğer 170 personele hangi kriterler uygulanmış ise adı geçene de aynı kriterler uygulanmıştır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement