Milli Sporculardan Vefa Örneği - Son Dakika
Spor

Milli Sporculardan Vefa Örneği

Samsun'da yetiştirme yurtlarında büyüyüp milli takıma kadar yükselen sporcular, şimdi aynı yurtlarda kalan çocukların başarılı olması için mücadele ediyor.

27.02.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'da yetiştirme yurtlarında büyüyüp milli takıma kadar yükselen sporcular, şimdi aynı yurtlarda kalan çocukların başarılı olması için mücadele ediyor.

Devlet yurtlarında kalırken judoya başlayan ve milli takıma kadar yükselen sporcular, kendileri gibi yurtlarda yetişen küçük sporculara tecrübelerini aktarmak için gönüllü olarak antrenörlük yapıyor.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübünün judo antrenörü Yüksel Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplerinin Türkiye Judo Süper Ligi'nde mücadele ettiğini söyledi.

Yurtlarda kalan çocuklar için 17 yıl önce judo çalışmalarına başladıklarını belirten Ekinci, "Çocuklarımız zoru başardı. 78 çocukla yarışmalara gittiğimiz oldu. O çocuklar büyüdü, süper ligde mücadele eden milli sporcu oldular. 25'e yakın üniversiteye giden milli sporcumuz var." dedi.

Geçen yıl Antalya'da düzenlenen Kulüpler Türkiye Judo Şampiyonası'nda erkeklerde üçüncülük elde edip Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na gitmeye hak kazandıklarına işaret eden Ekinci, devlet korumasındaki çocukların büyük bütçeli kulüplere karşı aldıkları başarının takdire şayan olduğunu vurguladı.

Ekinci, milli sporcuların artık yetiştikleri yurtlarda kalan çocukları eğitmeye başladığının altını çizerek, "Bu çocuklar şimdi kardeşlerine, yetiştikleri ortama hizmet etmeye başladı. Yurtlarda kalan çocukları artık antrenörleri değil, abileri yetiştirecek. Türkiye'de, yetiştikleri yuva ve yurtlarda kalan çocukları eğiten bu kadar çok sayıda sporcuya rastlayamazsınız." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Osman: "Onların her başarısı benim gurur kaynağım olacak"

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü sporcusu 26 yaşındaki Osman Ismak, yetiştirme yurduna 6 yaşında verildiğini, 15 yıldır da judo ile ilgilendiğini söyledi.

Kariyerinde çeşitli kategorilerde 5 Türkiye şampiyonluğu, 2 dünya şampiyonluğu, 2 dünya ikinciliği ve bir de Balkan üçüncülüğü bulunduğunu bildiren Osman, "Şimdi bilgi birikimimizi kardeşlerimize aktarmaya, onları hayata daha iyi adapte etmeye çalışıyoruz. Bizim gibi başarılar elde etmeleri için uğraş veriyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Bu benim ilk antrenörlük tecrübem. Onların aldığı her başarı benim gurur kaynağım olacak." şeklinde konuştu.

Küçük sporcuları çalıştırırken aklına kendi çocukluğunun geldiğini dile getiren Osman, "Onların her biri bir dünya. Onlarla kader ortaklığı yapıyoruz. Biz anne-baba sevgisini nasıl hocalarımızdan aldıysak, onlar da bizlerden alacak." ifadelerini kullandı.

Sporcu Murat: "Onların başarısı benim için çok önemli"

Aynı kulübün sporcusu 22 yaşındaki Murat Şahin ise ağabeyine özenerek judoya başladığını ve milli olma gururunu yaşadığını anlatarak, "Şimdi çalıştırdığım çocuklara baktığımda kendimi görüyorum. Biz de bu minderlerden geçtik. Onların başarısı benim için çok önemli." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Sporculardan Vefa Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement